Kérdés betegjogi témában.

Tisztelt Asszonyom/Uram!

Kérem kérdésemre a megadott e-mailcímemre válaszoljon, mert ezt naponta olvasom stb...

A Házorvosom már  legalább fél éve tp-zen van nagyon beteg, jelenleg a felesége helyettesíti. A Drnő azonban képtelen megérteni azt, hogy depressziós vagyok és folyton csak azzal piszkál, hogy "már megint itt van? " Gyárban dolgozom ahól szalag melett kell dolgoznom és 12 órában 4szer van szünet. Azaz wc-re sem tudok kimenni nem hogy nyugtatókkal dolgozni. Cinikus megjegyzéseket tesz és kétség alá vonja a pszichiáterem javaslatát stb. Szerettem volna másik orvoshoz jelentkezni de meghallották, hogy a Drnő betege vagyok jelenleg aki mellesleg Önkormányzati képviselő is, sajnálattal közölték, hogy nem.....

A betegségem 6hónapja tart... enni, élvezni az életet nem tudom bár nem panaszkodhatnék mert körülöttem minden rendben van. Mit tegyek?

Holnap megyek hozzá kontrolra 1 hét után emelt dozisú nyugtatókkal vissza fog küldeni dolgozni....

 

 

Elvira

WEBBeteg szakértő válasza betegjog témában

Kedves Elvira!

Megváltoztathatatlan tényként elfogadom, hogy háziorvost jelenleg nem tud váltani (ill. talán akkor nem is akarna, ha az eredeti doktorúr ülne a székben) Ön a leírtak szerint jár pszichiáterhez, aki valószínűleg hangulatjavítót és /vagy nyugtatót felírt (? ) , de legalábbis javasolt Önnek. Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben az ő előírását kell betartania (nem a háziorvos feladata a nyugtató emelése/változtatása) .

Konkrétan nem írja, hogy Ön mióta (? ) van táppénzen? (erre csak utalást látok) Táppénzen a háziorvosa tartja, ő tudja, milyen bajjal meddig lehet valaki táppénzen. Ebben néha kérheti a szakorvos (jelenleg pszichiáter) véleményét. Az mindenesetre szakmailag kérdéses: vajon fél év alatt tényleg nem javult az Ön állapota (vagyis semmi változás a depresszióban)? Ugyanis akkor sűrűbben kéne látogatni a pszichiátert (nála mikor volt utoljára? ) Ez pedig már nem (csak) a háziorvos felelőssége....Remélem ezek után az Ön igényei is a helyükre kerülnek.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 01., 11:05 ;Megválaszolva: 2009. július 01., 11:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség