Gyógyszerkölcsönhatás

Tisztelt Dr.Úr/Nő!

Pszichológus által rendelt Cipralex 5 mg tablettát szedek naponta 1-et. Háziorvosom javasolt álmatlanság és fronthatás ellen Xanax 0, 5 mg tablettát és esetenkénti  szívritmuszavar ellen Betaloc 50 mg tablettát. Két utóbbit csak az erős fronthatás alkalmával javasolta bevenni, de nem tudom, hogy ezeket együtt használhatom-e, nem okoznak-e problémát?

Köszönöm a választ  Szabó M.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszerkölcsönhatás, szorongásoldó, béta blokkoló témában

Kedves Kérdező!

A Cipralex gyógyszerészeti alkalmazási előirata szerint a Betaloc a Cipralex hatására nehezebben ürül ki a szervezetből, ezért, mielőtt együtt kezdené szedni a gyógyszereket, tájékoztassa kezelőorvosát a Cipralex szedéséről. Az alkalmazási előiart nem említi, hogy Xanax esetében gyógyszerkölcsönhatásra lehet számítani, de ha együttes alkalmazáskor mégis panaszt észlel, a szedést függessze fel és keresse fel háziorvosát terápiamódosítás céljából. 

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 01., 09:53; Megválaszolva: 2009. július 01., 09:53
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat