Hisztike!

Tisztelt DR. Úr/Nő.

Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan, hogy egy 11 éves gyerek annyira hisztizik, hogy befullad, nem kap levegőt. A kihívott mentős azt mondta, hogy egy zacskóba lélegezzen és onnan szívja vissza a levegőt, mert a CO2 szintje ilyenkor lecsökken és így lehet pótolni.Ez valahol nevelés kérdése is szerintem, mármint 2-naponta ilyen hisztit rendezni, hogy a mentőt is kihívják.?

 

WEBBeteg szakértő válasza hiszti témában

Kedves Kérdező!

Igen létezik ilyen roham, mely látszólag nehézlégzést okoz. Tulajdonképpen egy pánikszerű rohamról van szó. Általában a háttérben felgyülemlett pszichés feszültség áll: iskolai problémák, családi konfliktusok, amit a gyerek nem tud feldolgozni. Az is lehet, hogy kevesebb figyelmet kap, mint amennyire szüksége lenne és így próbálja azt kicsalni magának. Úgy gondolom, hogy ennek a szegény gyermeknek segítségre lenne szüksége. Első körben egy kedves beszélgetésre, odafigyelésre szükség esetén pedig pszichológus támogatására.Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

WEBBeteg szakértő
Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 28., 19:32 ;Megválaszolva: 2009. június 28., 19:32
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség