Miért ragaszkodik betegesen a páromhoz az anyja?

Tisztelt Angelika! A párommal lassan 8 hónapja vagyunk együtt én 26, ő 29 éves és már tervezzük a babát. Sajnos azt vettem észre hogy az apja sem, de igazából az anyja az aki egyáltalán nem kedvel engem. Pedig szinte mindig meg teszek neki mindent, és nem tudom már hogy csináljam a dolgokat hogy azok jók legyenek? Szexuális életünk se nagyon van (január után 4 hónapig, most 3 hete nincs semmi) amióta vissza kényszerültünk a szüleihez, pedig a párommal imádjuk egymást de ez a dolog valahogy mindkettőnknek hiányzik! A múltkori nagy balhé után (kidobtak minket 2 hétre a páromat nem először dobták ki a szülei, és csúnya jelzőt használt rám az anyja) azt hittem béke lesz de szomorúan látom hogy ott folytatódik minden ahol befejeződött! A tanácsát kérem hogy mi tévő legyek, mert a páromat úgyan nagyon imádom de nem fogom ezt már sokáig bírni így? Üdvözlettel: Domján Beáta (2009.június 27. 18: 06)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ragaszkodás témában

Kedves Beáta!

 Fel kellene nőni, nem behúzott nyakkal várni, mikor melyik szülő kénye kedve alázza meg magukat és teszi tönkre a kapcsolatukat!   Ennek első lépése, hogy a kiszolgáltatott helyzetet, amelyben a szülőkkel élnek, meg kellene oldani.

Gondolkodjanak az okokon és a lehetséges megoldásokon. Természetes, hogy a szex se működik, ha mindketten félnek, szoronganak, mások hangulatától függenek.

Hiába imádják egymást, ahogy írja, ez édeskevés egy kapcsolathoz, ha minden egyéb téren kiszolgáltatott, gyermeki függőségbe élnek a szülőktől.

Ebben fogjanak össze és változtassanak a viszonylataikon, hozzanak döntéseket, amelyeknek vállalják a következményeit is, akár jó, akár rossz is az.

Ha felnőttként élnek érzelmileg is, akkor ez közelebb hozza, majd önöket egymáshoz is az intim együttlétekben.

 Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 29., 10:09; Megválaszolva: 2009. június 29., 10:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy április legeleje óta gyomorpanaszaim vannak. Kezdetben csak, fura rossz érzés volt, “mocorgott”...
Szorongás vagy betegség
Tisztelt Doktornő! 45 éves pedagógus vagyok. Sajnos mindig is hajlamos voltam a pánikolásra, de mindig kordában tudtam tartani. Csaknem 3 éve van...
Szerotonin szint extrém magas
Üdvözlöm! Már több mint egy éve kezdődött ez az állapot, eleinte ingadozó volt, mára viszont mindennapossá vált. Voltam vérvételen és...
Diagnózis felülbírálat
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja családi konfliktushelyzet keretében öngyilkossággal fenyegetőztem, s teátrálisan fejbe vertem magam egy kővel....