Gyógyszerváltás.

2000-ben volt egy méh kivételem a mütét után nagy fájdalmaim voltak sokáig. Kialakult egy állandó lábrángatózás és hányás. Kivizsgáltak sok területen minden negativ volt. Ezért pszhiitriára küldtek sok nagyon sok gyogyszert probáltak egy használt valamennyire mert még most is vannak némely esetben tüneteim. Csak sajnos ennek a zyprexa nevű gyogyszernek a mellékhatása hízás álla nndó étvágy. Régen mütétek elött normális alakom volt most 9-éve szedem agyogyszert és sokat híztam. Viszont többször probáltam abbagynia szedését ha kezd kiüürülni megint folyamatosan hányok.Tehát sajnos szednem kell. Azt szeretném kérdezni hogy másik gyogyszer van-e pszichikai hányásra, bár sokat kiprobáltam rajtam nem használt. Megjegyezni kivánom nem hánytatom magam, sajnos magátol indul és bármennyire akarom nem tudom vissza fogni szeretnék másik gogyszert szedni aminek nincsenek ilyen mellékhatásai: hízás, ödéma nagy étvágy.

Köszönöm válaszukat.

Tisztelettel: Királyfi Márta    Email: [email protected]

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszertől hízás témában

Kedves Márta!

Csak arra tudok hivatkozni, amit leírt, vagyis hogy nem volt egyszerű megtalálni a problémájára a gyógyszert, ami viszont szerencsére mulasztotta a panaszait. A jelzett mellékhatások nem ritkák, ezeket életmód váltással valamelyest lehet korrigálni. A Zyprexaról még annyit: antipszichotikum, csak szakorvos írhatja fel, emiatt csak szakorvos állíthat be helyette mást. Mivel nem ismerem a pontos diagnózist és az összes korábbi pszichiátriai gyógyszerét, így javaslatot sem tehetek levélben. Ellenben felvetette ezt a kérését már a pszichiáterének? Ő mit mondott?   Javaslom, forduljon hozzá bizalommal.Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 22., 16:03; Megválaszolva: 2009. június 22., 16:03
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok
skizofren vagyok?!
Antidepresszáns elhagyása
Hipnózis dadogás ellen