Szorongás

Tisztelt Doktornő/Úr! Kb 3 hónapja vannak szorongásos tüneteim. Állandóan aggódok, idegeskedek valamin (leggyakrabban a munkám miatt) , leginkább olyan dolgokon, amiken régen abszolút nem aggódtam, minden sokkal gördülékenyebben ment. Védőnő vagyok, mindenki azt mondja, hogy ez nem egy olyan munka, ahol túl sokat kellene idegeskednem. Engem mégis gyötörnek olyan gondolatok, hogy valami olyat hibázok, hogy abból valakinek valami baja lesz, pl: rosszul szívok fel egy védőoltást (amikor belül tudom, hogy ez annyira egyszerű feladat, hogy elrontani se lehetne-engem mégis gyötör ez a gondolat) . Sajnos kikapcsolódni se tudok, állandóan ezeken jár az agyam. Nagyon szeretném visszakapni a régi önmagam, de sajnos nem tudom, hogy mitévő legyek, gyógyszert nem igazán szeretnék szedni. válaszát nagyon köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongás témában

Kedves Levélíró!

Leveléből az derül ki, hogy alapvetően nem aggódós fajta, de most valami megváltoztatta a gondolkodását. Lehet, hogy ennek kiváltó okát nem is tudja megnevezni, mert az nem olyan egyszerű. Ahhoz, hogy kiderüljön, miért vannak szorongó (kényszer? ) gondolatai, egy pszichoterapeuta irányításával  ennek utánajárhat. Én is azon az álllásponton vagyok, hogy inkább pszichoterápiás segítséget keressen (ilyen esetben a gyógyszer ne mindig kielégítő) , hiszen ez jelentheti az oki terápiát.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 18., 16:20; Megválaszolva: 2009. június 18., 16:20
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat