Pánikbeteg vagyok?

Tiszteletem! 57 éves vagyok, nem dohányzom nem iszom. Kávé napi 1 -2, az utólsó legkésőbb este 6 - kor. Kb. 1 éve néha - néha ritmusos erős szívdobogásra ébredtem. Akkor elmentem teljes körű EKG, Vér és viezelet, CT, mellkasi és hasi ultrahang vizsgálatra, aminek az eredményei negagívok lettek. Azóta már heti négyszer - ötször is előfordul, de csak éjszaka, hogy erős szívdobogásra ébredek, és az alábbi tünetek hol együttesen hol csak némelyikek jelentkeznek: hányinger, szédülés, leizzadok tetőtől talpig, ég az arcom, az ájulás környékez és félek tőle, hogy elis fogok ájulni.Hol hőhullámom van, hol fázok, hasmenési inger, vagy lágyszéklet. De halálfélelmem 80 % -ban mindig van. A vérnyomásom általában 106/73 és 118/82 között mozog 69 -82 pulzus szám mellett. A rosszulléteim alatt a vérnyomásaimat 140/101 pulzus: 83 és 152/110 pulzus: 94 között mértem. Kérem szíves válaszát és segítségét. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Levélíró!

A panaszainak leírása nagyon alapos és körültekintő, így a tüneteket számba véve nagy valószínűséggel pszichés eredetű baj, konkrétan a pánikzavar állhat fenn. (Megjegyzem: vannak olyan stimulánsok, így a kávé is, ami provokálhat rohamot, ezért  a napi 2. kávé adagját inkább ebédidőre javasolnám.) Visszatérve: a pánikbetegség jól kezelhető, terápiás lehetőségekről pszichiátriai szakrendeléseken pontosan tájékoztatják ill. ezen honlapon is, ebben a tárgykörben tájékozódhat (cikkek, levelek) .  A pszichés eredet akkor is megállja a helyét, ha nincs közvetlen magyarázat a tünetekre, bár érdemes elgondolkodni a jelenlegi élethelyzeten, amik szorongást tarthatnak fenn. Mielőbbi jobbulást kívánvaÜdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 16., 16:10; Megválaszolva: 2009. június 16., 16:10
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?