Pánikbeteg vagyok?

Tiszteletem! 57 éves vagyok, nem dohányzom nem iszom. Kávé napi 1 -2, az utólsó legkésőbb este 6 - kor. Kb. 1 éve néha - néha ritmusos erős szívdobogásra ébredtem. Akkor elmentem teljes körű EKG, Vér és viezelet, CT, mellkasi és hasi ultrahang vizsgálatra, aminek az eredményei negagívok lettek. Azóta már heti négyszer - ötször is előfordul, de csak éjszaka, hogy erős szívdobogásra ébredek, és az alábbi tünetek hol együttesen hol csak némelyikek jelentkeznek: hányinger, szédülés, leizzadok tetőtől talpig, ég az arcom, az ájulás környékez és félek tőle, hogy elis fogok ájulni. Hol hőhullámom van, hol fázok, hasmenési inger, vagy lágyszéklet., De halálfélelmem 80 % -ban mindig van. A vérnyomásom általában 106/73 és 118/82 között mozog 69 -82 pulzus szám mellett. A rosszulléteim alatt a vérnyomásaimat 140/101 pulzus: 83 és 152/110 pulzus: 94 között mértem. Kérem szíves válaszát és segítségét. Köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Levélíró! A panaszainak leírása nagyon alapos és körültekintő, így a tüneteket számba véve nagy valószínűséggel pszichés eredetű baj, konkrétan a pánikzavar állhat fenn. (Megjegyzem: vannak olyan stimulánsok, így a kávé is, ami provokálhat rohamot, ezért  a napi 2. kávé adagját inkább ebédidőre javasolnám.) Visszatérve: a pánikbetegség jól kezelhető, terápiás lehetőségekről pszichiátriai szakrendeléseken pontosan tájékoztatják ill. ezen honlapon is, ebben a tárgykörben tájékozódhat (cikkek, levelek).  A pszichés eredet akkor is megállja a helyét, ha nincs közvetlen magyarázat a tünetekre, bár érdemes elgondolkodni a jelenlegi élethelyzeten, amik szorongást tarthatnak fenn. Mielőbbi jobbulást kívánvaÜdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 16.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Mellkas, mellszúrás, összetett kérdés
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok nélkül maradok. Az...
Mi allhat a zsibbadas mogott?
Udvozlom, kb 3 honapja egy ponton elkezdett fajni a, derekamba, ami kisugarzik a farizomba majd vegig fut a labamba es a zsibbadas van a labszarba es a...
Nyomás érzet
Tisztelt doktor úr! Nemrég hirtelen magas lett a pulzusom és nem éreztem túl jól magam ezzel be mentem az ügyletre ott pánikrohamnak nyilvánítottak, azóta...
Szorongás kivizsgálás
Kedves Doktornő! Elnézést hosszabb leszek. 2021. január közepén történt, hogy egyik éjszaka 11 körül felriadtam arra, hogy fázom, remegek, izzadok,...
Felírt gyógyszerek
Szép jó napot Pánik problémákkal felírtak nekem most scippát illetve napi 3*1 frontint Létezik, hogy semmi más gyógyszert nem szükséges szednem csak ezzel a...
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr. Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra, ahol azt mondták adnak egy nyugtatót.. Voltam magán úton kardiológiára (a szívem...