Terhességi hormonváltozás

Tisztelt Doktor!

 

Terhességi hormonváltozás nálam komoly alvászavart és szorongásás, depressziós állapotot okozott.  Azért is valószinüsitjük, hogy a terhesség hozta ki, mert 2 terhességemnél is pontosan ugyan akkor és ugyan ugy kezdödött. Az elsöt végig szenvedtem és kb. 12 hetesen javult a helyzet, de a  2.-at  nem mertük végig csinálni, mert az elözöböl beteg babám született, aki nem rég halt meg.

6 hetesen terhességmegszakitásom volt, ez 2 nap hiján 6 hete volt.

A szorongás javult, de az alvás nem igazán, igaz gyógyszert is szedek, és az első mensesem sem jött még meg.

Lehetséges, hogy még nem rendezödtek a hormonok?

 

Válaszát köszönöm: Nina

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza depresszió témában

Kedves Nina!

Amit javasolnék, hogy forduljon pszichiáter orvoshoz, mert a tüneteit nem lehet a terhesség elkerülésével, vagy megszakításával orvosolni, erre más orvos is kell. Egy megfelelően karbantartott betegséggel a jövőben gyermeket is vállalhat, mert vannak olyan gyógyszerek, amit terhesség alatt is lehet szedni. Pszichiáter ebben is fog tudni segíteni, és szerintem nem ártana egy pszichoterápiában jártas orvos felkeresése, aki segít feldolgozni az eddigi nehézségeket.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 17., 14:31; Megválaszolva: 2009. június 17., 14:31
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat