Kórosan alacsony vérnyomás

Az elmúlt két hónapban nem egyszer előfordult, hogy hirtelen rosszullét tört rám, aminek előjele furcsa, végbél tájéki izomfájdalom, mintha görcsbe rándult volna. Ilyenről még csak nem is hallottam soha. Utána n. megilyedtem, elszédültem, kivert a víz. Legutóbb éjszaka tört rám ez az érzés, a vérnyomásom a férjem megmérte, 63/37 volt, pulzus 50. Egyébként nincs gond a vérnyomásommal, normális. Kihívtuk a mentőket, akkorra jobban lettem, vérnyomásom 110-re visszament, csináltak EKG-t, vércukorszint mérést, azt mondták, minden rendben. Nemrég vesztettem el munkahelyem, de mostanra találtam másikat, ez megviselt. A mentőorvos szerint a stressz is okozhatta a tüneteket. Kérdéseim: lehetett ez egy pánikreakció? Mi okozhatja a végbél görcsöt? (Aranyerem nincs, már vizsgáltak) Mit kell tenni, amikor ilyen extrém alacsony a vérnyomásom? (Lábat fel, kávé?) Előre is köszönöm a válaszukat!

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Tisztelt Levélíró! A kérdéseket sorbavéve: tünetei között voltak tipikus pánikrohamra jellemzőek, bár, ami a végbelet illeti, az tényleg szokatlan. Viszont előfordulnak gyomor-bélrendszerre jellemző szorongásos tünetek; lehet, Önnek ez a legérzékenyebb szerve. Ha szédülés, verejtékezéssel járó rosszullétek ismétlődnek, pszichiáterrel érdemes konzultálni. . Különben egy-két esetből nem érdemes betegséget konstruálni. Ha nem rendszeresednek a panaszok, ill. egyéb alhasi tünetek nem társulnak, nem változik a széklet, nem fogy stb. nem kell vele foglalkozni. (Ellenkező esetben viszont adott szakterülethez kell fordulni) Ha a szorongásos időszak elmúlt már, úgy hiszem, külön nyugtatóra sincs szükség. Az alacsony vérnyomás kezelésére nálam illetékesebbtől is kaphat választ, egyébként pedig az elégséges folyadék, kávé (pulzusszámot növel) és a fekvő testhelyzet alkalmazható.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 15.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet az, hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a fejem (nyomó...
Ez Sclerosis multiplex?
Jonapot. Azt szeretném kérdezni, hogy tavaly voltam mri vizsgálaton Sclerosis multiplex miatt, de az negatív lett., De megint elő jöttek ilyen tünetek, hogy...
Ez Sclerosis multiplex?
Jonapot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy tavaly voltam mri vizsgálaton Sclerosis multiplex miatt, de az negatív lett., De megint elő jöttek ilyen tünetek...
Agydaganatra utalhatnak az alábbiak?
Tisztelt Doktornő! A neurológiára városomban nem tudok menni, ezért fordulok végső elkeseredettségemben Önhöz. Háziorvost felkerestem, de a járvány miatt nem...
Állandósult furcsa érzések
Tisztelt Doktornő! Tavaly márciusban furcsa kellemetlen tüneteim jelentek meg, amelyek azóta is tartanak (több, mint másfél éve), és 1-2 napos kivételektől...
Fej arc nyak körüli tünetek
Kedves Doktornő! Az alábbi panaszokkal kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményére: lassan több, mint három hónapja furcsa, kellemetlen fejkörüli tüneteket...