Kórosan alacsony vérnyomás

Az elmúlt két hónapban nem egyszer előfordult, hogy hirtelen rosszullét tört rám, aminek előjele furcsa, végbél tájéki izomfájdalom, mintha görcsbe rándult volna. Ilyenről még csak nem is hallottam soha. Utána n. megilyedtem, elszédültem, kivert a víz. Legutóbb éjszaka tört rám ez az érzés, a vérnyomásom a férjem megmérte, 63/37 volt, pulzus 50. Egyébként nincs gond a vérnyomásommal, normális. Kihívtuk a mentőket, akkorra jobban lettem, vérnyomásom 110-re visszament, csináltak EKG-t, vércukorszint mérést, azt mondták, minden rendben. Nemrég vesztettem el munkahelyem, de mostanra találtam másikat, ez megviselt. A mentőorvos szerint a stressz is okozhatta a tüneteket. Kérdéseim: lehetett ez egy pánikreakció? Mi okozhatja a végbél görcsöt? (Aranyerem nincs, már vizsgáltak) Mit kell tenni, amikor ilyen extrém alacsony a vérnyomásom? (Lábat fel, kávé? ) Előre is köszönöm a válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánik témában

Tisztelt Levélíró!

A kérdéseket sorbavéve: tünetei között voltak tipikus pánikrohamra jellemzőek, bár ami a végbelet illeti, az tényleg szokatlan. Viszont előfordulnak gyomor-bélrendszerre jellemző szorongásos tünetek; lehet, Önnek ez a legérzékenyebb szerve.Ha szédülés, verejtékezéssel járó rosszullétek ismétlődnek, pszichiáterrel érdemes konzultálni.

.Különben egy-két esetből nem érdemes betegséget konstruálni. Ha nem rendszeresednek a panaszok, ill. egyéb alhasi tünetek nem társulnak, nem változik a széklet, nem fogy stb. nem kell vele foglalkozni. (Ellenkező esetben viszont adott szakterülethez kell fordulni) Ha a szorongásos időszak elmúlt már, úgy hiszem, külön nyugtatóra sincs szükség.

Az alacsony vérnyomás kezelésére nálam illetékesebbtől is kaphat választ, egyébként pedig az elégséges folyadék, kávé (pulzusszámot növel) és a fekvő testhelyzet alkalmazható.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 15., 14:35; Megválaszolva: 2009. június 15., 14:35
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt