Kimerült lehetek?

Jónapot! Én egy 25 éves lány vagyok aki egyedül neveli a 2 éves kisfiát.Elég sok problémám van mivel a gyermekem édesapja még terhességem alatt elhagyott minket. Azóta sokat veszekedtünk mert nem érdekli a kisfia. Mi a szüleimnél élünk, és folyamatosan veszekszünk édesanyámmal.Semmi nem jo amit én csinálok. Mostanába elég sűrűn leszek rosszul. Minden vitánk ugy végződikk hogy sirógörcsöt kapok hogy én valoban rossz anya vagyok e mivel folyamatosan ezt hallom.Pedig sehova nem járok, mindig itthon vagyok a fiammal ha netán megyek valahova viszem magammal.Szorakozni se mehetek mivel pici fiam van. Mostanába elég sokszor érzem hogy hirtelen melegem lesz és rosszulleszek. A gyomrom is elég sokat fáj és a fejem is.Semmihez sincs kedvem, szinte semmi se érdekel a kisfiamon kivűl.Egyik percbe még nevetek a következőbe pedig sirni tudnék.Ez mitől lehet? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kimerültség témában

Kedves Levélíró!

Nem könnyű élethelyzet, amiben van, főleg, ha nincs aki megértő lenne Önnel. Viszonylag fiatalon került bele az anya szerepbe, amit mindenkinek meg kell egyszer tanulni. Kinek gyorsabban, kinek lassabban megy. Nem egyformán csinálják ezt a nők, ezért nem érdemes csak az édesanyjához viszonyítania magát. Elsősorban a kisfia visszajelzései, viselkedése adja meg az irányt, mikor mit érdemes csinálni. Eljön az a pillanat is, amikor már őt másra is oda lehet bízni, anélkül, hogy ezt megszenvedné. A kisfiának is az a legfontosabb, hogy Ön legyen kiegyensúlyozott. A soraiból úgy veszem ki, hogy igenis lenne kedve ezt-azt csinálni, amit nagyobb szervezéssel, de meg lehetne oldani (pl. társaságba/szórakozni járni) . Érdemes egy tervet készíteni, hogyan képzeli a következő évet (bölcsőde? , részmunka? tanulás? stb.) Hallgasson a saját igényeire, mert azokat úgysem nyomhatja el "büntetlenül"!  

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 15., 10:27; Megválaszolva: 2009. június 15., 10:27
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat