Agorafóbia.. terhesen?

Üdvözletem..

32 éves vagyok, Debrecenben élek. 17 éve, azaz 15 éves koromtól

gyógyszerek segítségével tudok csak elfogadható életet élni.

Pár hónapja kezembe került Dr. Lenkei Gábor könyve a gyógyszeriparról. Az egyik ok ez, a másik, hogy párommal már egy ideje sikertelenül próbálkoztunk baba téren.. tehát lassan letettem a gyógyszereket (frontin, citapram) és vitaminokkal bombáztam magam.

A baj az, hogy megint alig bírok kimenni az utcára, a párommal kicsit több az összezördülés, hiszen alig tudok valamiben segíteni neki.. (se munka, se bevásárlás..)

És megtörtént a csoda. Két napja pozitív lett a terhességi tesztem. Milyen boldog lennék.. de pánikolok...

A kérdéseim: folytassam a gyógyszerek szedését? Mi lesz így a Babával?

Nagyon szeretnék végleg megszabadulni az agorafóbiámtól! Szeretnék teljes életet élni. Tudna nekem segíteni valaki, egy jó szakembert találni?

Köszönöm előre is a választ!

Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza agórafóbia témában

Kedves Emese!

Az első kérdésre a gyors válaszom: ha már egyszer le tudta tenni a gyógyszereket, semmiképp ne kezdje el úgy újra szedni, hogy tudja, terhes. Mihamarabb kell konzultálnia egyrészt eddigi kezelőorvosával, másrészt egy pszichoterapeutával. Ugyanis az agorafóbiára a kognitív-viselkedésterápia jó. Minthogy magam is Debrecenben dolgozok, így tudok  terapeutát javasolni: a webbeteg orvoskeresőjében is  megtalálható dr. Tolvay Katalint (rendelője a Honvéd u.72.) , érdeklődjön nála telefonon. Amennyiben ő nem tudná vállalni, biztosan ajánl valakit maga helyett. Sok sikert,

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 15., 10:21; Megválaszolva: 2009. június 15., 10:21
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?