Mikor múlik el?

Üdvözlöm!
24 éves nő vagyok. Az elmúlt pár évben rengeteg negatív élmény ért. (édeasapám meghalt, mellemben csomót találtak, amit kiműtöttek, egy volt párkapcsolatom (amiben már menyasszony voltam)  5 év után véget ért, édesanyám lebetegedett, munkahelyi problémák...stb.)
Lassan 2 éve szenvedek pánikbetegségben. Az elején rendszeresen jártam pszchijáterhez, ahol erős nyugatatókat írtak fel.Ezt szedtem elég hosszú ideig, de mivel a jelenlegi párommal babát szeretnénk, le kellett szoknom róla valahogy.
Aztán letettem magamtól.
Először hirtelen, mire kijöttek a mellékhatások...
Ezután újra szedtem fél évet, de folyamatos gyógyszer elhagyás után teljesen abbahagytam. Most gyógyteákat iszom, ami részben megnyugtat.
De, ha egyedül vagyok, halálfélelmeim vannak, olyan szinten, hogy olyankor az ájulás kerülget, remegés érzés-ilyenkor azt hiszem el fogok ájulni és rettenetesen megijedek, légszomj, rossz közérzet...stb, ami a pánikbetegséggel jár.
Édesapám cukorbetegségben szenvedett.Többször, mikor leesett a vércukorszintje, úgymond "behipózott" (és rángatózott) -ezt több alkalommal láttam, már kisgyermekként is...
Amikor rámjön ez a pánikroham, teljesen megijedek és azt képzelem én is az vagyok.Látom magam előtt ezt a képet...
Pedig minden 2-3 hónapban járok vérvételre, ahol hála Istennek a vércukorszintem és minden egyébb jó.
Nem értem, mikor fog ez elmúlni? Meddig tart ez nálam?
Szeretnénk kisbabát a párommal, de hogy?
Mit tegyek, hogy  normálisan tudjak élni? -Hogy ne járjon minden percben ez a félelem az agyamban?
Nem szeretnék már nyugtatókat szedni!
Kérem adjanak valami tanácsot, hogy mit tegyek?
Üdv.
Honeyka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Levélíró!

A pánikbetegség kezeléséhez tartozik, hogy nem csak nyugtatókkal lehet kezelni. Egyrészt vannak olyan gyógyszerek, amik szintén használatosak a szorongásos zavarokban és emellett terhesség is kiviselhető. Ugyanakkor ha már gyógyszert nem szed, akkor pszichoterápiás megoldást kell keresni a pánikzavarra. Vannak jól használható módszerek, pl. relaxáció, amit szintén érdemes volna elsajátítani. Kezelőorvosa biztosan tudja szakemberhez irányítani, de az igénynek  Önben kell megfogalmazódni.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 11., 15:20; Megválaszolva: 2009. június 11., 15:20
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?