• Légszomj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr!

        Kb. 1 hete  légszomjam van, ami nem állandó, de egyre gyakrabban előjön. Olyankor vennem kell egy nagy lélegzetet, hogy úgy érezzem, elég levegő jut a tüdőmbe. A légszomj megjelenését gyomorszáj tájéki fájdalom, szúrások előzték meg, amit a sok stressznek tulajdonítottam. Egyébként már kb. 1 éve szenvedek gyomorpanaszokkal, amit a túlzott gyomorsav vált ki. Valószínűleg refluxom van. Ez a mostani gyomorszáj-tájéki fájdalom is kisugárzik a nyelőcsövembe és mindkét oldalon a bordák alá is. Szerintem a stressz és a sok sav hatására gyulladás lehet a nyelőcsőben. Ez okozhat-e légszomjat? Úgy tűnik, hogy a légszomj is kapcsolatban lehet valami szinten a gyomorpanaszaimmal... Fekvő helyzetben nincs légszomjam... Mit szedjek ellene?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a stressz témában

        Tisztelt Kérdező!


        Szerintem problémájának okát meg is fejtette. Valószínű a sok stressz miatt érzi a légszomjat is ami nyugalmi helyzetben nem jelentkezik. Nem biztos, hogy refluxa van, de a sok savat le kell kötni (gyógyszerrel vagy étellel) és a panaszok megoldódnak. Háziorvosa felírhatja Önnek a gyomorsav csökkentőt és valószínű panaszai megoldódnak. Nem lenne hiába a stressz oldását is segíteni mozgással, sétával, kikapcsolódással.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 08:55:42; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: