• Aggasztó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Én egy 41 éves anya vagyok. Van egy 18 éves lányom, egyedüli gyermek. Az édesapjával elváltunk, mikor ő négy éves volt, majd a volt férjem alkoholista lett, ami sajnálatos módon öngyilkossághoz vezetett. Ekkor a lányom 12 éves volt. Minden problémáról nyíltan beszéltünk, ám (gondolom ez normális) elégé visszahúzódó lett. Az volt férjem öngyilkossága után eltelt jópár év, mire újra meg tudott nyílni, ám egy-két éve észrevettem rajta, hogy (érdekesen hangzik, de nem találok rá jobb szót) eléggé fura lett. Gondolatai absztraktálódtak, beszéde monoton lett, napokat képes átaludni, öltözködése, testtartása bizarr, érdeklődési köre szűkült. Mire utanak tünetei? Mit kell tennünk?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        Lídia

        WEBBeteg szakértő válasza a személyiségváltozás témában

        Kedves Lídia!


        Nehéz ebből a pár tünetből, jellegből messzemenő következtetést levonni. De a következőket ajánlom megfontolásra: 1. vajon van-e, volt-e férje családjában bármilyen pszichés betegség (esetleg az Önében? ) 2. a férje italozása mögött vajon lehetett-e egyéb pszichés probléma (pl. depresszió)? mi volt az oka az öngyilkosságnak? 3. mit látnak a lánya tanárai, osztálytársai, barátnői (velük is kéne konzultálni) 4. a lányát mindez hogyan érinti, jelezte-e neki, hogy másnak látja, mint korábban? 5. amennyiben ilyen feltűnő a személyiség- ill. viselkedésváltozás a lányánál, mindenképp pszichiáterhez kell fordulni, mert a személyes vizsgálatot nem pótolhatja semmi.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 18:28:18; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések