• Frigid?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv!

        Mit jelent frigidnek lenni? 33 éves nő vagyok. Az első szexuális kapcsolatomtól mind a mai napig úgy vagyok a szexel hogy nem kívánom. Nagyon szeretem a páromat őszintén és tiszta szívvel és minden rendben is van a kapcsolatunkban. Viszont amikor szeretkezünk csak azért teszem mert ő akarja. Én soha nem akarom.Nem is hiányzik. Nincsenek rossz tapasztalataim a szexben mégsem akarom. Most akkor én frigid vagyok? Az hogy újítás legyen a szeretkezésben megvan. Nagyon romantikus a párom és bizsereg is bennem valami amikor vele vagyok de az a szerelem és nem a szex utáni vágy. Kezdem azt hinni hogy úgy van felépítve a szervezetem hogy nem kell neki a szex:-) ez kissé sarkított vicc de komolyra fordítva mit jelent frigidnek lenni és a leírtak alapján könnyen meglehet hogy én az vagyok?

        WEBBeteg szakértő válasza a frigid témában

        Kedves levélíró!

        Nem frigid, csak azt nem tudja, mit kellene éreznie...honnan tudja, hogy amit érez, az mennyire jó? Mihez, kihez képest?
        Ha valaki a szerelmet kívánja de a szexet nem, az azt jelezheti, hogy a fejében levő, szexszel kapcsolatos dolgok, elvárások, bűntudatok, belénevelt tabuk akadályozzák abban, hogy kifejezze vágyait.
        Nem beszélve arról, hogy a szerelem testi vágy nélkül elég nehezen képzelhető el.

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 16:02:11; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések