• Tanácstalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Címzett! 44 éves nő vagyok.Lassan egy éve, hogy biorezonancia segítségével leszoktam a dohányzásról kb.20 év után.Néhány hónapja eddig ismeretlen pszichés problémáim vannak. Váratlanul törnek rám akár egy kiegyensúlyozott helyzetben is.Ezek néha depresszióhoz hasonlítanak, van olyan is hogy nagyon feszült leszek, szinte belső robbanás közeli állapothoz hasonlít. Máskor torok körüli szorító érzés. Kezdetben ritkán mostmár szinte hetente jelentkezik ilyen állapot és tart néhány óráig. Sok mindennel próbálkoztam, gyógyteákkal, gyógynövényes készítménnyel, meditációval, tudatos gondolat szabályozással.Úrrá akarok lenni ezen a helyzeten. Családom rendezett, állásom is van.Okozhatja ezeket a tüneteket a dohányzás abbahagyása, vagy egyéb oka lehet? Kis településen lakom, nem szívesen osztanám meg a problémámat helybeli szakemberrel.Tudom, hogy így nehezet kérek, de kérem próbáljon meg tanácsot adni, hogyan oldjam meg ezt a problémámat minél hamarabb. Köszönöm előre is a segítségét! Üdvözlettel: Kovács Xénia

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Xénia!


        A leírt érzések inkább szorongásos tünetekhez hasonlítanak, melyre a természetes terápiák elvileg jó megközelítés. Úgy látom, főleg erre motivált... Az irodalomban is talál segítséget, de a megfelelő könyv kiválasztásához konkrétabban be kéne azonosítani a problémát, kiváltó okot stb.
        Érdemes azon is  elgondolkodni, hogy korábban milyen esetekben, vagyis állapotban gyújtott rá.. (hasonló leszokáson átesettekkel való információcsere is hasznos lehet). A legfontosabb, hogy elszánt, és eddigis ez sikerre vezette. A pszichés megoldások természetes módja a pszichoterápia, de ehhez valóban sok mindent át kell rágni. Lehet ehhez szakembert távolabbról is választani. Másrészt a háziorvos is lehet partner, enyhébb nyugtatókat tud javasolni (ha ezt a megoldást elveti, csak az előző marad) Kitartást kívánok a megoldáshoz

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 18:50:01; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: