• Segítség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő/Úr!

        Én azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy néhány napja a párom elhagyott. Soha életemben nem szerettem még ennyire senkit, nagyon boldog párkapcsolatban éltünk, ezért is ért ilyen hirtelen ez a dolog, azt mondja szeret, de már kihűlt a szerelmünk. Én olyan típusú ember vagyok, aki nagyon szeret és iszonyat nehezen tudom elengedni a szeretett személyt. Amugy is nehéz lesz a felejtés, mivel mindennap látom, és még sokszor úgy érzem, hogy szeret. Legalábbis, úgy viselkedik velem. Puszilgat, ölelget. Teljesen összezavar ezekkel, de nem merem neki megmondani, mert félek, hogy hiányoznának ezek a dolgok! Tudom, hogy hülyén hangzanak ezek a dolgok, de tényleg nagyon szeretem és nagyon kivagyok borulva. Most nagyon rosszul érzem magam miatta, minden este úgy alszom el, hogy ő jár a fejemben, ha pedig végre sikerül elaludnom, akkoris vele álmodok és felébredek. Már napok óta nem alszom, ezért nagyon kimerült vagyok. Egyfolytában sírok, a szemeim bevannak dagadva és semmien ételt nemtudok megenni, mert "szorít" a torkom, és amint beveszem a számba az ételt elkezdek öklendezni, bár éhes sem vagyok egyáltálán. Soha nem volt még ilyen problémám. Tudnának javasolni valami gyógyhatású készítményt, amitől jobban tudnék aludni, meg egy kicsit a hangulatom is javulna esetleg? Bár nem tudok enni, már szombat délelőtt óta, azért nagyon sokat iszom, meg nagyon keveset eszek, azt is, csak édesanyám "kedvéért", pár kanál leves, tehát nem hinném, hogy kiszáradok.. Gyógyszert nem szeretnék szedni, inkább valami homeopátiás készítményt.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a érzelmi válság témában

        Kedves levélíró,

        Sajnost szakítást megkönnyítő szer nincs, gondolom, ezt ön is sejti.
        Ha valaki el akar menni, el kell engedni, bármennyire is fáj. Mert nem a mi tulajdonunk.
        De akkor ne ölelgesse és ne alázza meg önt.
        Legyen erős. Engedje el. Ne engedje magát ölelgetni.
        Dolgozzon erősen azon, hogy ebből az egyoldalú szerelemből kilépve, újra teremtse önmagát, védje magát és készüljön olyan kapcsolatra, ahol kölcsönös és egyenrangú kapcsolatra talál.
        Ne panaszkodjon, ne sírjon neki. Már nem tartoznak rá az ön érzései.
        Meglátja, van élet egy elmúlt szerelem után is, csak amikor még nagyon fáj ezt nehéz elképzelni.
        De ha nem hagyja magát ölelgetni, ha nem kapkodja fel a szeretetmorzsákat, akkor könnyebb lesz túlélni, elgyászolni majd újrakezdeni.
        Sok erőt kívánok, bízzon a saját erejében!

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 17:04:56; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: