• Több személyiség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Évek óta kezelnek skizofréniával aminek a magyar értelme tudathasadás.Ez azonban tudjuk nem azonos a többes személyiséggel.Én azonban úgy érzem az én betegségem több annál amit a skizofrénia kórismerete leír.Próbáltam felhozni az orvosomnak de ő jóindulatúlag elzárkózott az újabb diagnózis felállításától elmondása szerint azért mert az nem segítene rajtam tekintve hogy a kezelés csak beszélgetésből állna amit pszichológusokkal kellene folytatnom, és véleménye szerint jobb ha szedem a gyógyszereim.Evvel magam is egyetértek és pszichológusnál is jártam már nem segített.Freud pszichoanalízis módszerét tanulmányozva önmegfigyelést végeztem és nekem nagyon úgy tűnik a fejem, egész pontosan a tudatalattim tele van képzetes személyiségekkel melyek befolyásolják a gondolkodásom, a döntéseimet és az életem.Ezek egy részét tudatosan még gyerekkoromban én kreáltam a problémák megoldására, az akaratom érvényre juttatására, ehhez nem kellett az analízis mivel tudtam róluk és azt is hogy a végső döntés mindíg az enyém. Azonban pár éve még a betegségem előtt már kezdtem ráismerni hogy vannak a tudatalattimnak olyan részei amit nem tartok az uralmam alatt.Őket is én hoztam létre de mások, többnyire az ellenségeim személyiségmintái alapján és sajnos olyan jól sikerültek hogy mára már önálló személyiségekké váltak.Jelenlétüket  tapasztalom de inkább csak következtetni tudok abból hogy olyan dolgokat teszek ami meggyőződésem ellen való.Van köztük olyan is ami a testi épségemre tör, többnyire akkor ha szellemileg fáradt vagyok(ujjam elvesztése)de közveszélyessé akkor válnának ha a feltételek adottak.(háború, vagy egy váratlan ellenem irányuló támadás szóval ha az anyagi és létbiztonságom veszélybe kerül) nézze szeretnék munkába állni és az veszélyes üzem.Csak annyira kellene engem összerakni hogy a feladataimra tudjak koncentrálni és ne a pótszemélyiségeimmel vívott belső harcra.Tud segíteni? Talán egy gyógyszerjavaslattal? Köszönöm szépen előre is egy nagyra nőtt kisfiú.

        WEBBeteg szakértő válasza a skrizofénia témában

        Tisztelt Levélíró!


        Ha úgy érzi, hogy a kezelési diagnózisa nem meriti ki az Önben felhalmozódott problémákat, a legjobb, ha egy független szakemberhez fordul, és egy személyes beszélgetés, valamint személyiségvizsgáló pszichológiai teszt egybevetésével a kórismét pontositani kell. Gyakran lehet több pszichés zavar együtt..a levelezésen keresztül konkrétabban nem tudok segiteni. Terápiát(gyógyszert) pedig csak pontos diagnózis felállitása után lehet javasolni!

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 09:58:45; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: