• Pánikos depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr/nö!

        Nekem olyan problémám van ,hogy terhes vagyok és a tünetekböl itélve pánik beteg .Bár hál istennek rohamom már rég nem volt,de attol még ideges vagyok sokszor és félek,hogy majd begolyozok miközben terhes vagyok vagy utánna.Annyi rosszat lehet hallani és félek,hogy majd megunom a babát vagy kitudja.Abba is reménykedek ha majd most szedni fogom a magneb6ot akkor majd lenyugszom vagy nem lesznek ilyen gondolataim.ÖN szerint el kellene mennem pszihiáterhez?Valaha ki lehet ebböl gyógyulni?Persze az is lehet hogy ez csak félelem és nem lesz semmi baj .Nem tudom hogy megmerjem tatani vagy ne?Egyik percben még pánikolok másikban nem és nem tudom mit tegyek!?

        Válaszát elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség, terhesség témában

        Kedves Levélíró!

        Válasszuk külön a két állapotot: az egyik, hogy Ön várandós, viszont ezzel kapcsolatban bizonytalanságot fogalmaz meg. Jó volna (legalább) magában tisztázni, hogy valójában kívánja-e a gyermekáldást, várták-e , milyen félelmei vannak a gyermekkel kapcsolatban, esetleg az új szerep (anyaság) milyen kihívást jelen? stb. Mindezt úgy gondolja át, mintha soha nem lettek volna pánik tünetei!
        Másrészt a pánik betegséget jobb, ha szakember diagnosztizálja, mielőtt még nagyon "beleéli" magát. (ugyanis a  szorongásos zavaroknak van egyéb válfaja is). Általában a pszichés betegségek nem akadályozzák a gyermekszülést. Én azt hiszem, ahhoz, hogy ezeket a kérdéseket igazán átgondolja, kétségeit átbeszélje, ja legjobb, ha pszichológushoz fordul. Lehet, hogy már egy beszélgetés is sokat segítene (mindkettőjüknek!)

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-22 23:10:07; Megválaszolva: 2011. október 03., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés