• Kétségbeesett lány

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornö!

        Én 30éves vagyok! Van egy súlyos problémám a pánikbetegségemel és egyben idegekel.7éve vagyok beteg velem már minden volt átéltem a szörnyü tünetetek tart még most is erös fejfájás, szédülés, roszulétek, félelem, györcsös idegrázás, hányinger, hányás.4éve voltam teljes kivizsgáláson ct, ekg, vérvétel stb, minden negativ lett! tucatnyi gyógyszert szedtem a pánikbetegségre meg nyugtatót kaptam akkor sem lettem jobban ojan mint a hullámvasút.most 2hónapja irt föl az idegorvos bensedint, presololt meg b1vitamint és ez mellett szedhetem terhesség allatt is mivel szeretnék már babát! meg elküldött pchiológushoz hogy kezeljem a rohamokat a légzés csinálom áprlis 2 óta volt hogy 2hétig nagyon jól éreztem magam de elkezdödött elölröl és máig tart! azt mondta a pchiológusom hogy nagyon erös félelmem van és ez kiskoromból kezdödött mivel hallássérült vagyok és iskolában is féltem! azt szeretném tudni hogy megfogok-e gyógyulni teljesen vagy evel fogok élni? meg hogy ha tudnám hogy terhes lennék akkor jobban leszek-e? szeretném ha elmagyarázná h mért tart még mindég ez a szörnyü roszulét? mert nem kaptam orvosomtol ésszerü magyarázatok! állandóan rettegek hogy milesz velem! nagyon tanácstalan vagyok! várom a válaszát!  

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves 30 éves Levélíróm!


        Ezeket a kérdéseket nem lehet ilyen egyszerűen, levélben megválaszolni, ehhez Önt személyesen kéne ismerni. A pszichológus tudna leginkább segíteni, mert erre pszichoterápiát lehet felépíteni (vagyis ilyen kérdésekre alapozhatjuk a pszichoterápiát, mint pl: mi az oka a rosszullétnek? mi hat rám jól/rosszul? milyen javulást lehet elérni? ) A leírásból hiányolom a párkapcsolatot (van-e?, hogy működik? elégedettt-e vele? ). Szorongásos zavaroknál (is) mindenképpen sokat számít a (emberi) környezet! És aztán ebből kifolyólag egy gyermek jelentősége is jobban felmérhető.
        A légzéskontroll egy hasznos módszer, de úgy tűnik nem elég, ezért kérjen tanácsot pszichológusától, milyen pszichoterápiás lehetőséget tud ajánlani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 11:56:51; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: