• Talán féltékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! lassan 20 éves lány vagyok.2, 6 éve vagyunk együtt a párommal, aki 5 évvel idősebb tőlem.a legnagyobb gondot számomra a húga jelenti.az első évben, amikor összekerültünk a párommal, a húgával is sikerült jó kapcsolatot kialakítani és tényleg igaz barátnőmnek hittem.mindaddig amíg múlt nyáron nem kedzett el dolgozni.azóta mintha teljesen kicserélték volna, mindenkivel lekezelően beszél (bár ez nem meglepő, hiszen ezt a stílust a párom szüleinél is észre vettem).bár addig is volt arca a milliomos barátja miatt! a legrosszabb, hogy amikor összeülünk a társasággal (ez leginkább az ők unokatestvéreit jelenti)  nyilvánosan lejárat, "lefikáz" mindenki előtt.már egyszer a tudtára adtam, hogy nem túl jó, amit csinál, azóta még jobban ellenem van.igazából az fáj a legjobban, hogy a párom ezeket a beszólogatásokat észre sem veszi, ettől totálisan idegbeteg vagyok és mindig rajta töltöm ki a dühömet.attól félek a legjobban, hogy ő ezt egyszer megfogja unni és elhagy.emellett a szüleim is kiborítanak, mindig kiakarnak oktatni, egyszerűen nem akarják felfogni, hogy tudok egyedül is jó döntéseket hozni.mind2 oldalról csak a panaszokat és az ő gondjaikat hallom és úgy érzem, hogy a gondolataimmal és a gondjaimmal mindig csak magamra maradok.és szinte már minden este sírva alszom el.

        A kérdésem az lenne először is, hogy én látom-e rosszul a dolgokat illetve, hogy velem van-e baj? valamint, hogy hogyan vezessem rá a páromat, hogy vegyen észre engem is és álljon ki mellettem a húga ellen? (bár tudom, hogy szeretik egymást és nem is akarom megútáltatni vele, de szeretném, ha én is lennék valakije.)

        Válaszukat előre is köszönöm. és további jó munkát kívánok.

        Üdvözlettel: Edina

        WEBBeteg szakértő válasza a párkapcsolat témában

        Kedves Edina!

        Ne haragudjon meg érte, de amit leírt, az alapján csak egyet kérdezhetek: mért van együtt a párjának nevezett férfivel és ezzel a társasággal?
        Ha van baj magával, akkor éppen az, hogy eltűri, hogy megalázzák, sír, ahelyett, hogy döntene és lépne.
        Nem másért, mint saját magáért...Ki képviselheti jobban az ön érdekeit, mint ön, saját maga. De ha ön sem??

         

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 16:52:28; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések