• Feledékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Néha, de egyre gyakrabban elfelejtek olyan dolgokat,  amit már hetek, hónapok óta tudok és használok. Pl. tudom, hogy vasárnaponként egy megadott időben egy megadott helyen kell lennem,  ez így van kb. 1, 5 éve minden vasárnap. S most vasárnap másik időpont járt a fejemben, csak amikor odaértem elkésve, akkor nem értettem akkor miért nem emlékeztem rá. Vagy pl. egyre gyakrabban hallom ezt a mondatatot: "Ez mindig is így volt, ne mond hogy nem tudtad. De az is előfordult már nem egyszer, hogy azt mondták nekem, hogy ezt és ezt mondtam, erről és erről beszéltem, de nem emlékszem rá. De ami már végkép megrémített, hogy az iskolában az egyik osztálytársammal megbeszéltem valamit (kért tőlem), én igent mondtam, de elfelejtettem, hogy kivel beszéltem, csak a kérésre emlékszem. A megbeszélés után kb. fél órával már nem emlékeztem rá hogy kivel beszéltem és azóta sem jutott az eszembe.

        De fizikailag sem érzem jól magam. Nagyon elfáradok estére. Néha "szédülök", s ha guggolás után felállok néha elveszítem az egyensúlyomat mint egy részeg.

        Ön szerint kihez kellene fordulnom, vagy kell-e egyáltalán valakihez fordulnom? Az is lehet, hogy csak tavaszi fáradság?

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a feledékenység témában

        Tisztelt Levélíró!

        Feltételezem, hogy jelenleg se testi, se lelki bajra gyógyszert nem szed. A mostani tünetekkel érdemes volna ideggyógyászt felkeresni egy vizsgálat erejéig (ő esetleg korának függvényében további vizsgálatokat is javasol, vagy más szakemberhez is irányítja) Előtte egy általános vérvétel, vérnyomás ellenőrzés történjen, amit háziorvosánál kezdeményhet (ill. beutalót is tőle kell kérjen) Jó egészséget kívánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 15:20:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.