• Stressz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Bakos Doktornő!

        25 éves lány vagyok, s pár hónapja több rosszullétet követően (ebből az egyik tömegközlekedésen jött rám) mitralis prolapsus-t diagnosztizáltak nálam. A kardiológus szerint kimerülés és túlterheltség miatt alakultak ki a tüneteim (szédülés, szapora szívverés, nehézlégzés). Szedek rá Betaloc-ot, azóta már jobban érzem magam, azonban észrevettem magamon, hogy a tömegközelekedéstől a rosszullét óta stresszelek. Persze erőltetem, s tudatosan próbálom leküzdeni a félelemérzetet, melyet az újabb rosszullét lehetséges kialakulása vált ki belőlem. Pedig a gyógyszer, amit felírtak, pont abban segít, hogy ne alakulhassanak ki újra a tünetek. Azt is megfigyeltem, ha elterelem a gondolataimat, s nyugodt vagyok, nem foglalkozom magammal, akkor nem stresszelek ezen.

        Korábban sosem volt ezzel problémám, bárhova és bármilyen hosszú útra vállalkoztam tömegközlekedéssel, de most egy kicsit aggódom emiatt, hogy mikor fog ez az érzés elmúlni. Egyébként már 3 hete, hogy visszajöttem a táppénzről és nem tapasztaltam, hogy probléma adódna tömegközlekedés közben, de valahogy mindig tartok tőle legbelül.

        Köszönöm válaszát: Zsanett

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Zsanett!


        Nagyon jó, hogy ezzel a problémával frissiben foglalkozik, mert így megelőzhető, hogy a rossz élménye tartósan összekapcsolódjon a tömegközlekedéssel. Egyik módja ennek a figyelemelterelés, de vannak még más viselkedésterápiás technikák. Ha van rá igénye, egy magatartásterapeutával is átbeszélheti a rossz érzéseit, gondolatait, néhány technikára meg tudja tanítani. Jó egészséget kívánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 18:05:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: