• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         Jó napot Kívánok!

        Mostanában szinte mindennap foglalkoztat az öngyilkosság. Anyukám szellemileg leépült, apukám másik megyében van. Nekem nincs munkám, pályakezdőként nem alkalmaznak. Igazából diplomám jövőre lesz. Van egy nagy tartozásom és Diákhitelből élek. A párommal nemrég költöztünk össze. Reméltem, h megváltozik a kapcsolatunk, de egyre rosszabb. 2 hónapja találtam egycsomót a mellemben. A tartozásom miatt pedig bírói behajtást akarnak indítani ellenem. Nem tudok fizetni, és attól tartok maga alá temet a pénztelenségem. A sosokat is nézve undorító, hogy 21 évesen ilyen sorsot produkáltam magamnak. Legszívesebben egy hajléktalan szállóra mennék, vagy hogy senki se találjon meg. Nagyon boldogtalan vagyok. Kb. 2 éve súlyproblémáim is vannak. Nagyon nehéz kitartanom a diétázás mellett. Sokszor úgy érzem, értktelen vagyok. A szüleimmel nemrég rendeződött a kapcsolatom, a párom pedig nem is beszél velem. Mindik mindent ki kell szedni belőle, h hozzám szóljon. Csak annyi tart vissza, h ne a nyugdíjas és beteg szüleimre maradjon az adósságom, amit nem tudok kifizetni. Szerintem munkát azért sem talélok, mert szinte mindenre alkalmatlannak érzem magam. Lelkileg.Boldogtalan vagyok.

        Kérem, válaszoljanak! Tényleg értéktelen vagyok önök szerint is?  

        WEBBeteg szakértő válasza a elkeseredettség témában

        Kedves elkeseredett levélíró!


        Azt hiszem nem értéktelen, de valóban nehéz az élete, elkeseredett, nincs kire támaszkodnia, nem kap szeretetet, nincs anyagi és érzelmi biztonsága, "lóg a levegőben". Meg kellene alapoznia az életét, az egészségét, minden szempontból. Önmagára találjon rá, önmagát erősítse, másra nem számíthat. Ez nagy és nehéz munka, de meglátja, mekkora önbizalmat ad, ha felfedezi saját tartalékait, saját erejét.
        Mindenekelőtt keressen fel orvost, az emlőjében talált göb miatt! Aztán a Családsegítőt. Ott sok mindenben tudnak tanácsot adni, esetleg segíteni is önnek.
        A párkapcsolatot ne tartsa fenn, ha az semmire se jó. Az erejét viszont elszívja.
        A munkaügyi központba jelentkezzen be. Ott is tudnak segíteni.
        A szülők gondozásához kérje a háziorvos segítségét, van rá törvényes lehetőség!
        Látja, mennyi dolga van...
        Sétáljon egyet, lélegezzen mélyeket, nézelődjön egy kicsit, vegye észre, hogy jó érzés, hogy él!
        És meglátja mennyi értéke és mennyi segítője.De tegyen önmagáért, ne a csodára várjon! Az életéért, és ne az élete ellen gondolkozzék, és cselekedjék!
        Bízzon magában.Én ismeretlenül is bízom Önben, tudja miért? Mert segítséget mert kérni, őszintén!
        És mindenekelőtt siessen mammográfiára, előtte persze kérjen beutalót a házirvosától, akivel megbeszélheti a házi gondozást is egyben! Ne önsajnálattal töltse a napokat, feleslegesen. Minden percének értéke legyen! Lépjen, mozduljon!
        Szép és aktív napot!

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 08:37:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: