• Bipoláris depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Négy éve kezelnek depresszióval, és két éve pszichológushoz is járok. A jelenlegi állapotom kb. 6 hete kezdődött. Eleinte megmagyarázhatatlan jókedvem volt(kb.egy hétig), majd szinte egyik óráról a másikra ez elromlott, és azóta a pokolban érzem magam A pszichiátertől Lamolepet kaptam, ezt második hete szedem a többi gyógyszerem mellé. Nem érzek javulást, sőt...

        Segítsen nekem kérem szépen, mit tegyek!? Menjek az orvoshoz időponton kívül, vagy hagyjam abba a gyógyszert, vagy hagyjam a gondolataimat egyre feketébben rohanni? Egyáltalán vége lesz-e valaha ennek, vagy ez már örökre így marad?

        Kialakulhatott-e ez az állapot attól, hogy képtelen vagyok feldolgozni a gyerekkoromat, egy ponton túl sem beszélni, sem írni nem tudok róla(pedig a pszichológus minden segítséget megad)?

        Tisztelettel várom válaszát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Tisztelt Levélíró!


        Azt hiszem, Önt elég jól ismerheti már kezelőorvosa (ill. pszichológusa). A javasolt plussz gyógyszer hangulatstabilizáló, fokozatosan állítjuk be és nem hat olyan gyorsan..Ha a szedésében elbizonytalanodott, nyugodtan konzultájon kezelőjével, hiszen ha netán mellékhatások vannak, azt soron kívül is jeleznie kell.
        Másrészt a pszichológushoz járásnak biztosan van egy (vagy több) kitűzött célja, az sem tarthat a végtelenségig. Ha nem elég hatékony, azt is érdemes megbeszélni vele, és esetleg új terápiás szerződést kigondolni (érdemes lenne azért számba vennie, hogy eddig a pszichiátere és pszichológusa miben segített már Önnek, ugyanis 2-4 év nagy idő! ) Javulást kívánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 19:01:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: