• Pánikbeteg vagyok? -

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorno!

        Elolvasva válaszát, ismét írnom kell. Ez - mármint az alkohol, már hosszú évek problémája. Én igazán megtettem mindent, kértem a páromat, hogy menjunk el hízassági tanácsadóba. Eleve elutasította. Kértem menjen el alkoholelvonókúrára, arra sem hajlandó, mivel Szerinte O nem iszik tobbet, mint bárki más. 

        Nem tudom elképzelni, hogy elváljun. Sajnos nincs hova mennunk válás után. Szuleink nem élnek,   egymást kifizetni nem tudnánk. Annak meg szintén nem látom értelmét, hogy elválva, egy fedél alatt  éljunk. Mivel a fiatalabb gyermekem még egyetemista, szintén anyagi támogatásra szorul.

        Nem tudom mi a megoldás.  Elore is koszonom válaszát, tisztelettel   Ibus

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Ibus!


        Egy pszichiáter vagy pszichológus (vagy bármely segítő foglalkozású) csak uta(ka)t, alternatívákat mutathat. Sokszor két rossz közül kell választani..életünk döntések sorozatából áll. Persze a pszichés betegség viselése is lehet az egyik út...Elsősorban kinek-kinek magán kell segítenie, vagyis a célokat, elhatározást senki nem írhatja fel receptre. Csak ott lehet segíteni, ahol a probléma letisztázódott, a változási igény és erő meg is van hozzá. Nem is hinné, milyen hatással tud lenni a családtagokra, ha valaki szeretne radikális változtatást! Kívánom, hogy legyen miből erőt merítenie, és megtalálja a célját (megjegyzem: van olyan, hogy egy házasság változik azáltal, hogy papíron elválnak, de még egy fedél alatt élnek... És olyan is van, hogy egyetemisták az iskola mellett dolgoznak stb.)

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 18:59:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések