• Pánikbeteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno! Orommel olvastam válaszát, hogy "van remény", csak sajnos a tudatomig nem jut el. Kérdezi, hogy mit szól ehhez az állapotomhoz a családom.

        A férjem sajnos, bár nehéz kimondanom, de így van, alkoholista. 3 muszakra jár munkába, ha szabadja van, egyeduli szórakozása, hogy reggeltol estig iszik. Ha munkába jár, akkor csak munka után, kerul haza "spicces"állapotban.

        Két felnott gyermekem van. Az idosebbik gyermekem egyetemet végzett ember. Mikor Tole kértem segítséget, hogy próbáljon beszélni az apjával, a válasza az volt, hogy sem az édesapja nem vigyáz magára mert iszik, sem én nem vigyázok magamra, mert állandóan eszem és kovér vagyok. Tehát egyformák vagyunk.

        A fiatalabbik gyermekem nem él velunk, más városban, az ország másik végén jár egyetemre. Kérésemre a válasz az volt, ha 2-3 havonta hazajon, milyen jogon vonja felelelosségre az apját.

        Tudom, hogy igazuk van. De én már nagyon elfáradtam és már úgy érzem teljesen feleslegessé vált az életem. Nem hiszem, hogy még nekem lehet jovom. Ha jobban bele gondolok, azt hiszem, már nem is szeretném.

        Koszonom, hogy meghallgatott. Oszinte tisztelettel   Ibus

        WEBBeteg szakértő válasza a pánik témában

        Kedves Ibus!


        Jó, hogy kiderült, hogy milyen problémák húzódhatnak  meg az ön hangulatzavara mögött. Egy elégtelen házasság önmagában is magyarázat lehet...emiatt a másodsorban javasolt pszichoterápiát látom inkább a célravezetőnek, főként párterápiaként. (És a problémának a megoldása valóban nem a gyerekek feladata). Tehát fel kell vállalni a házastársi problémákat, és a férje együttműködésének függvényében a házasság létjogosultságát is mérlegelni érdemes.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 16:07:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!