• Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Nem tudom, hogy egyáltalán pszichés-e a problémám, hogy jó helyre írok de én ugy gondoltam talán az lehet.

        A problémám a következő: 21 éves vagyok. Kb 4 évvel ezelött kezdődtek a problémáim. Éjjelente nem tudok aludni, beremegek, és nem kapok levegőt  néha halálfélelmem van. Eddig 5ször kellett ügyeletes orvost. Elmentem a háziorvoshoz ahol Zoloft tablettát és frontint kaptam, depressziót és fóbiát állapitottak meg. Egy darabig szedtem a gyószereket majd pár hónap után abbahagytam mivel ekkor csak 17 éves voltam nem szerettem volna ilyen erős gyógyszereken élni. Ezután 2-3 évig tünetmentes voltam. Aztán ismét jelentkeztek a tünetek, főleg mikor fáradt és kimerült vagyok, lefekvés elött mindig beremegek és ugy érzem hogy nem kapok levegőt. De mostanában már napközben vagy evés közben is néha nagy levegőt kell vennem önkéntelenül is. Olyan mintha megijednék és elakad a lélegzetem. Ilyenkor semmi különöset nem csinálok, nem vagyok kimerült, nem vagyok fáradt egyszerüen csak rám jön.

        Egyéb betegségeim: szivritmuszavar, magas pulzus. Pulzusomra most kaptam gyógyszert (nebilet 5mg) napi felet kell szednem.  A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint pszichés eredetü lehet a baj? Pszichiáterhez forduljak? Ön milyen gyógyszert javasolna?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Tisztelt Levélíró!

        A legtöbbet mindig a saját tapasztalat segít, az az irányadó. A leírtakból én csak szorongásos zavarra gondolnék (depresszióra utaló egyéb tünetek hiányoznak), pánik zavar jellegűek a tünetek, és az erre korábban javasolt szerek egyébként megfelelőek (ill. az ezek mostani elérhetőségei) Ezek vénykötelesek, pszichiáter 90%-os támogatással tudja felírni, és legalább fél évig javasolt a "hangulatjavító" szedése, akkor is, ha elmúltak a tünetek! (megj. a Frontint minél rövidebb ideig adjuk csak). Vagyis nyugodtan menjen el a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelésre.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 11:37:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: