• Pánikbeteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Tanácsot szeretenék kérni, mit tegyek. Már 2 éve depresszióra kezelnek.

        Sajnos nem hogy javulást, de egyenesen romlást észlelek az utóbbi idoben. Semmi nem érdekel,   nehezen tudok koncentrálni. Egyeduli oromforrásom, ha alhatok és ha eszem. Sajnos,   nagyon meg is híztam, és bele kerultem az ordogi korbe. Akkor vagyok  boldog - addig, amíg eszem, majd  búntudatom van.

        Sajnos, egyre nehezebben tudom rászánni magam, hogy kimenjek alakásból, még az erkélyre is nehéz kijutnom. Reggel, ha munkába megyek, szintén komoly vívódások árán hagyom el az otthonomat.

        Régebben nem riadtam meg semmitol sem, most pedig minden gondot jelent. Hobbim volt a sutés-fozés, már most is rettegek, ha valamihez hozzá kell fognom. Mindíg az az érzésem, hogy valamit lekések, elrontok... Egyáltalán nem bízok magamban. Gyakron foglalkozom az ongyilkosság gondolatával. Olyan reménytelennek, feleslegesnek érzem az életem. Tudom, hogy a családom iránt felelosséggel tartozom, de már nem bírom az állandó szélmalom harcot. 
        49 éves vagyok, Neuront és Cipralexet szedem.

        Koszonom, hogy meghallgatott, várom válaszát. Tisztelettel  Ibus

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Ibus!

        Feltételezem, hogy rendszeresen jár vissza pszichiáteréhez, és remélem, hogy ott is elpanaszolja, mennyire nem érez változást (ha eddig nem  így csinálta, akkor ezen sürgősen változtasson)  Lehet, hogy már több gyógyszeres próbálkozáson van túl, de előbb -utóbb mindenkinek meg lehet találni a számára megfelelő hangulatjavítót. Ha ez önmagában nem elég, akkor érdemes pzichoterápiával kombinálni a kezelést, mert az jobban támogatja az önbizalmat. Egyébként mit szól mindehhez  a családja? Hogyan, miben támogatják Önt? Netán ők is fel akarják adni...? Az mindenesetre jó, hogy munkába eljár. Egyszóval van remény, ne hagyja annyiban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 14:57:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: