Pánik?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A következőkben szeretném a tanácsát kérni:

Egy évig dolgoztam egy számomra meglehetősen utálatos munkahelyen, a tüneteim azóta kezdődtek.Nem szerettem ott dolgozni, és egész nap csak az járt a fejemben, hogy mennyire utálom. (Mostmár máshol dolgozom, és szeretem is a munkám:) ) Persze tudom hogy nem így kellett volna felfognom, mégis minden nap szorongva és rosszkedvűen jártam be. Aztán a végén már alig volt életkedvem itthon is.Ha volt 3 szabadnapom, akkor is rossz kedvem volt 3 napig, mert tudtam hogy vissza kell mennem.Persze nem tudom már mitől féltem, mert nem volt rossz főnököm, csak egyszerűen nem illettem bele a társaságba, lehet hogy inkább magammal volt/van bajom.

A helyzet addig fajult, hogy avégén már alig volt étvágyam.Karácsonykor pedig egyszercsak beütött a gondolat, az ünnepi ebédre menet közben, hogy Úr Isten, Karácsony van, mindenhol enni kell, ahova megyünk.És persze egy falatot nem bírtam lenyelni sehol sem.

Azóta, valószínüleg ebből az érzésből "táplálkozva", szinte semmit nem tudok enni.Egyszerűen megbénított az gondolat, hogy ennem kell. A kell szócska a kulcs.

Pedig esküszöm semmilyen testkép zavarom sincs, nem tartom magam kövérnek vagy ilyesmi, de sajnos az elmúlt hónapok alatt sikerült ledobnom kb.8-9 kilót, pedig előtte sem voltam kövér, 162 cm és 50 kiló, most pedig 42.

Próbálkoztam már sokmindennel, voltam kineziológusnál.Ha enni próbálok egyszerűen összeszorul a torkom, és nem bírok egy falatot sem lenyelni, összeszorul a melkasom, és rettegek, hogyha eszem, ki fogom hányni.

Pedig egyfolytában éhes vagyok, és szinte bármit meg bírnék enni, szóval kívánom is az ételeket, de nem merek enni.

Általában akkor sikerül ennem amikor az éhségtől már nem bírok gondolkodni "nem jönnek a félelem gondolatai", és már jól kíbőgtem magam tehetetlenségben.

Szóval már jóformán a saját gondolataimtól félek, néha úgy érzem megőrülök. Arra is gondoltam, hogy nem szeretem önmagam, és ezért nem vagyok hajlandó "táplálni magam"?

A szomorú az hogy ezek a tünetek-nehézlégzés, remegés, félelem a hányástól-már akkor is jelentkeznek, amikor épp nem is eszem, pl. buszon, autóban zárt helyen, vagy bárhol, amikor beugrik a gondolat, hogy Úr Isten mi van ha megint elkezdek félni...és persze el is kezdek.:)

Próbálkozom pozitív gondolkodással, jógával, gyakorlom, hogy mindig szeressem magam, és fogadjam el a dolgokat úgy ahogy van, de minden csak ideig-óráig segít.

Szeretném a tanácsát kérni hogy kihez forduljak, vagy mi az ami segítene, olvastam homeopátiás készítményekről, és a Bach virágterápiáról.Jó lenne gyógyszerek nélkül megoldani a helyzetet.

Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza félelem témában

Tisztelt Levélíró!

Azt hiszem, hogy összetett panaszaira valóban nem egy gyógyszer lesz a megoldás, viszont érdemes foglalkozni ezzel, hiszen a testi épségét is veszélyezteti az éhezéssel. Részletesen ír a munkahelyéről, amiben már ugye történt pozitív változás. De vajon mi van a családjával, egyéb kapcsolataival? (mivel ugye a Karácsony egy családi ünnep...) Nem írja, hogy milyen tapasztalatokra tett szert a kineziológushoz járással (remélem nem csak egy alkalom volt) Ugyanis a probléma megoldása mindenképp kitartást igényel az összetettsége miatt. A megoldás szerintem: (analitikusan orientált) pszichoterápia. (a soraiból az erre való alkalmasság ütközik ki) . Kitartást kívánok az önismereti munkában:

Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. május 14., 15:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:27
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?