• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Rngeteget stresszelek és szorongok, és mellette még egy-egy pánikroham is előjön (pl.tömegfóbia).22.éves vagyok, és olyanon is tudok steresszelni, hogy mi lesz ha lekésem a villamost.De mostanság, olyan problémáim vannak, hogy ha kajálok, bármitől wc-re kell mennem hasmenéssel.Sok mindent nem tudok enni, zöldségtől és gyümölcstől haspuffadásom van, tejterméket nem eszek mert egyből hasmenésem van szintén.2003-ban volt egy petefészek cisztám, a műtét jól sikerült és azóta voltam is kontrollon, az is jó lett.Viszont rendszertelenül eszek, és folyadékot csak akkor iszok ha szomjas vagyok. Asztmás vagyok és tudom mennyit kellene innom, és mellette még allergiám is van. Már nem tudom, mit tegyek, vagy épp mit egyek...Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Tisztelt Levélíró!

        Azt hiszem a  megoldás nem az étkezés minőségének, mennyiségének a meghatározása lenne, hanem az, hogy vajon miért szorong, s ugyan miért alakultak ki Önnél pszichoszomatikus zavarok (allergia, asthma, irritábilis bél szindróma? ). Tehát szerintem az okok keresésére kéne hangsúlyt fektetni, mivel a "stresszelés" áthatja az életét és a szervezetét. Ehhez pedig fel kéne keresnie pszichológust vagy pszichoterapeutát. Jó egészséget kívánva

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 16:27:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: