• Memóriazavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapám memóriazavarával kapcsolatban szeretném segítségüket kérni. Édesapám 69 éves, az utóbbi időben vettük nála észre, hogy nagyon feledékeny. Régebbi eseményekre jól emlékszik, de rövidtávon ijesztő a helyzet. pl. reggeli után a szennyes edénnyel elindul a mosogatóhoz, majd visszafordul és el akarja tenni a szekrénybe. Mindent össze-vissza pakol el, később persze nem érti hogy kerültek oda a dolgok. Ahogy az oldal cikkeit olvastam, arra a következtetésre jutottam, memóriazavarában nagy szerepe lehet az alkoholfogyasztásnak. Borból napi egy liternél többet megiszik. Attól tartok ez a mennyiség már alkoholizmusnak számít, de ezt ő természetesen nem fogadja el, ezért ezzel orvoshoz sem fordul.

        Kérdésem az lenne, ha alkoholfogyasztását napi egy pohár borra tudnám korlátozni, segítene-e memóriazavarai leküzdésében, vagy azok egy visszafordíthatatlan folyamat eredményei. Illetve, hogy az elvonás nem járna-e hasonlóan súlyos tünetekkel.

        Másik kérédésem pedig, hogy memóriazavarával Budapesten vagy a közelben milyen szakrendelést tudnánk felkeresni, beleértve a magánrendelést is.

        Köszönöm segítségüket.

        hj

         

        WEBBeteg szakértő válasza a feledékenység témában

        Tisztelt Levélíró!

        Látom, próbált már a feledékenység okainak utánanézni, és az alkoholt már ki is szúrta. Persze figyelembe kell venni sokféle egyéb  testi betegséget, az életkort, a felmenők szellemi hanyatlásáról beszerezhető információt is. Kérdés, vajon édesapja mennyire belátó a feledékenységet illetően? Vagyis őt zavarja-e? Ezzel pszichiátriai rendeléshez érdemes fordulni, s a címeket illetően háziorvosuk (és/vagy a telefonkönyv) is segítségükre lehet. (Ha az édesapja az alkoholt nem érzi gondnak, akkor ne az Addiktológiai Szakrendelést forszírozzá! ).

        Minél idősebb valaki, a szervezete annál kevesbé tud megbírkózni pl. az alkohollal. Sokszor tapasztaljuk, hogy az alkohol csökkentés milyen látványos javuláshoz vezet, persze csak addig, amíg a szervezet regenerálódásra képes. A memória javítása érdekében vitaminokat és keringésjavítókat használunk. Emellett a  megszokott alkoholmennyiséget csak fokozatosan érdemes csökkenteni, nehogy megvonási tünetek lépjenek fel. Persze ebben is segíthet a pszichiáter, ha a páciens együttműködik.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 14:41:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.