• Van még lejjebb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor /nő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lelkileg nem tudok magammal mit kezdeni. Persze ez furcsán hangzik.

        Egy évval ezelőtt motorbalesetet szenvedtem Vőlegényemmel, aki a baleset után 5 nappal mesterséges kómában meghalt. Ezt nem tudom feldolgozni. Nekem alulról lefele minden csontom tört, még mindig nem gyógyult meg, el vagyok zárva a külvilágtól.

        Párom halálát nem birom elforadni, a szomáb tele van a képeivel, csak azt eszem amit Ő szeretett, azt az életet akarom élni amit Ő élt. EGyütt vagyok a legjobb haverjával, csak azért mert hozzá köt. Állandóan falcolom a kezem, annyira, hogy a monogrammja már a pszichiáterem szerint örökre meg fog látszani a kezemen. És még mindig nem elég. A halál gondolatával játszadozom, volt 3 öngyilkossági kísérletem, de az élet nagyon akar engem, én viszont nem akarok tovább szenvedni. Hogy értessem meg a világgal, hogy hagyjanak a párom után menni, engedjenek el? Nem mer a családom egydül hagyni, sokszor csak várják, hogy melyik pillanatban ártok magamnak. Tehetetlenek. AHogy én is. Pszichiáterek átadnak másoknak, nincs állandó orvosom.

         

        Mit tegyek? Lehet így élni? Meddig tart még? Nincs akaratom, nem akarom, hogy legyen, párom nélkül semmit nem akarok.

         

        Kérem, valamiért mégis felkerestem Önt, és nem tudom mért írok, ha élni nem akarok, de még is segítséget kérek.

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Tisztelt Levélíró!


        Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz élethelyzetbe került. Úgy tűnik, jelenleg nem a megfelelő segítséget kapja, ill. Ön sem döntött még abban, hogy hogyan tovább. Néhány kérdést feltennék, talán segítenek:
        A vőlegénye elvesztésén túl saját (fizikai? ) tehetetlenségét el tudja -e fogadni?
        Voltak- e korábbi veszteségei (személy, munkahely stb), és akkor azokat hogyan tudta kezelni?
        Gondolkodott-e azon, milyen érzés nem engedi továbblépni?
        Pszichoterápiás segítséget kapott-e már?
        Vajon gondolt-e arra, hogy Ön mit tehetne a családjáért?
        Azt hiszem, hogy a jelenlegi tehetetlen családi helyzet miatt nagyon érdemes lenne családterapeutához fordulni. Az együtt való működésükben bízva:

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-23 13:26:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: