• Kommunikációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Én egy 27 éves lány vagyok, aki már közel 7 éve küzd a fent említett betegséggel. Még diák voltam, amikor kezdtem észrevenni, hogy nem tudok beszélgetni azokkal az emberekkel, akikkel addig minden rendben ment.Függetlenül kortól és nemtől.Zavarba jöttem, fülig elvörösödtem, már attol is ha csak éreztem hogy néz valaki. Aztán ez csak egyre rosszabb lett, amikor dolgozni kezdtem.Nem tudott senki közeledni felém, még egy kérdést se feltenni, mert elmenekültem inkább, hogy ne kerüljön sor kontaktusra.Közben tudtam, hogy a hátam mögött kinevetnek.Egyre inkább elkeseredtem.Depresszióssá váltam.Felmondtam a munkahelyemen.Ugy éreztem egy ilyen emberre, nincs szüksége senkinek. Aztán rájöttem, tennem kell valamit, mielött a betegség jobban eluralkodna rajtam.Pszihologushoz kezdtem járni.Kezdetben Aphodepit irt fel, most pedig kb 4éve Cipralex-t szedek.Lényegesen jobban érzem magam.Sok barátom lett és ugy érzem a munkahelyemen is sokan kedvelnek.Szinte be nem áll a szám.Viszont magamban mindig félek, mikor tör rám ujra.Néha most is előjön a zavartság.Ebből ki lehet gyogyulni végleg? Vagy már mindig gyogyszert kell szednem? Sokszor ugy látom, a gyogyszer függőjévé váltam.Ha 2-3napig nem veszem be, ingerültté válok.Szinte remegni kezdek és sirogorcsöt kapok.Szeretném megkérdezni, Önnek mi a véleménye? És tudna e ajánlani egy megfelelő orvost Zalaegerszegen?

        WEBBeteg szakértő válasza a kommunikációs zavar témában

        Kedves 27 éves!


        Pontosítsunk: Ön valószínűleg pszichiáterhez  vagyis orvoshoz jár, hiszen csak ő írhat fel gyógyszereket (egyébként ezek hangulatjavítók). Ezeket nem lehet hirtelen abbahagyni, hiszen ahogy tapasztalta, vannak elvonási tünetek. Természetesen le lehet fokozatosan építeni, viszont akkor az alap szorongásos zavarral (ami a leírtból szociális fóbiának tűnik) pszichoterápiás módon kell foglalkozni. Javaslom kérdezze meg kezelőjét, kit ajánlana (mármint pszichoterapeutát) vagy nézzen utána a" Pszichoterapeuta kiskáté"-ban szakembernek (nekem sajnos személyes kapcsolatom nincs Zalaegerszeggel), ahol képzettség, cím, elérhetőség is szerepel.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 11:57:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!