• Szorongás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő.

        16 éves lány vagyok. Azt mondják szorongok. Több nőgyógyász, urológus is megvizsgált, mert erős fájdlmakat éreztem alhasamban, és végbélnyílásomtól 4-5 centivel feljebb. Néha a szeméremajkaim is féjtak belül, de nem találtak nálam semmit. Vizeletvizsgálatom, ultrahang volt, legutóbb hólyaghurutra adtak gyógyszert. Nem használt semmit. Nemrég éreztem gyakran mellkasomban is erős fájdalmakat, azok enyhültek már. Tenyerem állandóan nedves és gyakran kapom magam azon, hogy remegek, de nem érzem magam idegesnek. Ez biztos, hogy mind szorongás tünete? Menstruáció előtt sokkal nagybb fájdalmakat érzek alhasamban, és gyakran vérzek kicsit előtte és utánna is. Folyásom erős és félidőben, két hétel azután kb hogy elállt a menstruációm, egy kevés ér jön belőlem. Kérem segítsenek!

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró!


        Azt hiszem, ha egymástól független szakemberek ugyanarra a következtetésre jutnak, azt el kell fogadnunk. És akkor a pszichés oldaláról is érdemes megvizsgálni a jelenséget. Ilyen tünetegyüttes előfordulhat szomatoform zavarok körében. Ha a tünetek zavarják, ill gátolják a mindennapokban, akkor javaslom keressen fel pszichológust vagy pszichoterapeutát, mert a pszicés eredet felgombolyítása időt igényel. Jó egészséget kívánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 12:01:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: