• Őrület - válasz a doktornőnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Bakos Cinnia Dóra doktornő!

        Nagyon köszönöm a bíztató válaszát, de ezen már túl vagyok. Bár apa tényleg nagyon szeret minket, és látja, hogy problémáink vannak, ugyanakkor teljes mértékben engem tart felelősnek ezek miatt. Amikor megkértem arra, hogy menjünk el családterápiára, vagy méginkább, menjen el valakihez, akivel tud beszélni, és rá tud jönni, mit miért mondunk és csinálunk, keresztbetett karral és lábbal csóválta a fejét mindaddig, amíg beszéltem. Legszívesebben ordítanék, mert egyszerűen nem ismeri el, hogy ő is felelős a kialakult helyzetért, és a lelkiállapotomért. Az ő szemszögéből ő tökéletesen viselkedik és semmit nem kell változnia, viszont az én szemszögemből ez nem igaz. Semmi javaslatomra nem hallgat, sőt, elengedi a füle mellett a szokásos 'én vagyok a felnőtt és én jobban tudom' mondattal.

        Mostanra már nem látok más megoldást, csak azt, hogy amint tudom, megszakítom vele és a család többi hasonló tagjával is a kapcsolatot. Ez azonban nem lehetséges még évekig, mivel az egyetem mellett nem tudok dolgozni is és eltartani magam. Úgy érzem, sőt, tudom, hamarosan az őrültekházában fogok kikötni, kényszerzubbonyban, és apa és a többiek még akkor sem fogják észrevenni a felelősségüket.

        WEBBeteg szakértő válasza a személyiségzavar témában

        Tisztelt Levélíró!


        Levelében most hirtelen kibővült a negatív szereplők köre, de mégis remélem, hogy van egy-két támasza, bizalmasa, ill. barátja, akiket segítségül tud hívni adott esetben. Azt hiszem a munka világa még mindig egészségesebb megoldás, mint az "őrültek házába" pályázni. Ha jól emlékszem szerencsére lesz egy hosszabb pszichoterápiás elvonulásra módja, ami elég időt ad, hogy átgondolja a lehetőségeit és kapcsolatait, vagyis azokat fontosságukhoz mérten tanulja meg kezelni. Sok sikert kívánok mindehhez,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 12:03:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: