• Beteges idegesség, feszültség, tenniakarás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mit tehet az a 2 kisgyermekes anya, akinek mindig millió dolga, rengeteg feladata van, nincs ideje magára és emiatt már akkor is feszült, ideges (szapora szívverés, hátfájás-feszülés, csomóérzés a torokban, gyomorban, remegő kéz, mázsás súly érzése a vállakon stb.), amikor éppen lenne egy pici pihenő. Amikor mindig úgy érzi magát, mintha épp vizsgázna, már arra is képtelen, hogy a pénztárnál nyugodtan sorba álljon, mert szétfeszül attól, hogy menni kéne, csinálni a következő feladatot... Emellett minden kis hülyeségen jól felhúzza magát. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a idegesség témában

        Kedves Levélíró!
        Kérdezem én: egygyermekes anyaként vagy akár gyermek nélkül más volt-e? Mitől olyan végtelen a feladatok sora?...Remélem, hogy azért akad egy férj, vagy élettárs, aki segít a feladatok elvégzésében, a terhek cipelésében. Vajon minden feladatot Önnek kell megoldani? Talán még vannak más családtagok/barátok/ munkatársak, akiket lehet időnként mozgósítani, hogy legyen ideje saját magára.

        Nem lehet, hogy ez a maga túlzott elvárása (mindent egyedül megoldani)? Ha ezekkel számolunk, akkor csak  Önön múlik, hogy a feladatokat megossza ill. átengedje!   Javaslom, gondolja végig, mik a valójában Önre specifikus feladatok, ill. hogy kinek is akar tulajdonképpen megfelelni? (utalok a vizsgázós állapotra) Ha egyedül nem megy az átgondolás, és változtatás, forduljon bizalommal pszichológushoz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 22:01:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!