• Mi a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! 18 éves lány vagyok, már kiskoromtól sokat mozogtam a szinpadon pl. tánc fellépések, kórusban éneklések... mindig is izgulós tipus voltam, de ma már szinte rettegek, ha csak ki kell állni valahová... benne vagyok a az iskolai kórusban. a próbákon nincs semmi gond, szeretek énekelni, de a felépéseken, mindig egy olyan fajta lámpaláz fog el, h szinte nem merek levegőt venni, mert érzem, h az egész testem elkezd remegni, így persze egy hang sem jön ki a torkomon.. ez nagyon gyötör engem és már egyáltalán nem élvezem, sőt... nem tudom, h mi lehet az oka... különben nem vagyok annyira visszahúzódó, van sok barátom és kedvelnek is, úgy érzem...  

        kérnék tanácsot, ha lehet,   h mi tévő legyek... köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves 18 éves lány!

        Előfordul, hogy az ember lánya kicsi gyermekkorában még nem ismeri a lámpalázat, majd később mindenféle gátlás kialakul. Ha valaki "izgulós volt" (vagyis szorongásra hajlamos), annál valószínűbb, hogy akár szorongásos zavarok (pl. fóbiák ) kialakulnak. Ennek azért sokszor meg lehet találni az okát, s így kezelhető. Vagyis arra bíztatnám, hogy forduljon bátran pszichológushoz/pszichoterapeutához.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 15:17:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: