• Sötétségtől való rettegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        17éves lány vagyok.Gyermekkorom óta különböző szorongásaim vannak, például: nem éreztem jól magam 5-6-7évesen a rendezvényeken ahol nagy volt a tömeg(ez mára teljesen eltünt).Sajnos egyett azóta sem sikerül leküzdenem, a sötétségtől való rettegést.Ha egyedül alszok akkor nem tudok tv nélkül elaludni, mert egy kis idő múlva elkezkdek izzadni, szorító érzést érzek a mellkasomba, kicsit zihálok, és remegek, majd sírva fakadok.

        Teljesen kétségbe vagyok esve, mert nem csak alvásnál van ez hanem ha egyedül jövök haza az utcán és hiába van kivilágítva néha hátra-hátra nézek és kapkodom a lábaimat, zihálok.Borzasztó ez a helyzet és egyszerűen gyűlölöm ezt a helyzetet.Kérem segítsenek nekem! Hogyan tudnám ebből "kikúrálni" magam? Előre is köszönöm szépen akár a nagyon pici segítséget is!

        Egy kétségbe esett lány

        WEBBeteg szakértő válasza a félelem témában

        Kedves 17 éves lány!


        Tünetei fóbiás jellegűek (vagyis konkrét szituációhoz köthető szorongás), és ennek  feldolgozási módja lehet a pszichoterápia. Mivel 18 év alatt van, így gyermekpszichiater, vagy. pszichológus vagy pszichoterapeuta segítségét kérheti, hogy ezt a szorongást felszámolják. Többféle gyakorlat létezik, ami segít ebben; ezeket kell elsajátítani a pszichoterápiás ülésen. Addigis, míg szakemberhez eljut, megpróbálhat relaxációs zenét hallgatni esténként (ugyanakkor sokan alszanak éjjeli fényforrás mellett).

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 15:37:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: