• Éjszakai hangok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Olyan problémám van a 15 éves fiammal hogy újabban éjszaka felébred, hogy féj a feje és zúgást hall, hangokat, de nem tudja értelmezni őket. előfordult hogy ilyenkor rossz álmokról számol be.Iyenkor fél elaludni, állitólag nagyon zavarja a hang. Először egy hete történt ez, akkor beteg is volt, magas volt a láza, én ezt akkor annak tulajdonitottam, ám tegnap már semmi baja nem volt, rendben elaludt és aztán kis idő mulva ismét felébredt a fejfájásra és a zúgásra, hangokra! Az utóbbi időben elég sok gond van vele, nem akart tanulni, az iskolában is sokszor keveredik konfliktusokba tanárokkal diáktársakkal. Eredményt várunk a felvételiről, valószinű hogy a tanulmányi eredményei miatt a kivállasztott iskolákba nem fog bejutni.Otthon rendezett körülmények között élünk, igyekszünk mindent megadni nekik, beszélgetünk velük (van egy 18 éves nővére)bevonnjuk őket mindenbe ami a koruknak megfelelő. Elég sokat számitógépezik, de igy legalább otthon van nem csavarog és nem érheti semmi, azt hiszem. Arra szeretnék választ kapni hogy mik lehetnek ezek mögött az éjszakai hangok mögött, eddig csak éjszaka jelentkeztek. Nem kábitószerezik, nem iszik. Utána olvastam a tüneteknek és megdöbbentet hogy a skizofréniának is ilyen tünetei vannak és hogy az pont ilyen korban kezd kialakulni:-( Kérem segitsen válszt találni a dologra vagy esetleg javasolni hogy milyen szakorvost keressünk fel és miylen vizsgálatokra lenne szükségünk. Köszönettel, egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a éjszakai hangok témában

        Tisztelt Aggodó Anyuka!


        A leírtak alapján úgy néz ki, érdemes lesz felkeresni gyermekpszichiátert, ahol van mód arra, hogy a tüneteket megbeszéjék, esetlegesen pszichológiai vizsgálat is készüljön. Ha szükségesnek látják, majd küldik további (testi) vizsgálatokra pl.. szemészet (hiszen sokat ül számítógép előtt).

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 15:39:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: