• Gyermekkori alvászavar.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr/ Nő!

        Az elmúlt éjszaka tapasztaltam a 10 éves kislányomnál a következőket. Éjfél körül felkelt az ágyából lement a lépcsőn a konyhába, letolta a pizsama nadrágját és a székre vizelt. Jeleztem hogy az nem a wc de úgy tünt bár ébren van nem jutott el a tudatáig. Majd visszafeküdt az ágyába de fordítva / keresztbe /.Stressz nem érhette hiszen egész nap színte játszottunk ő egy kiegyensúlyozott kislány.

        Másnap reggel kérdeztem hogy álmodott e valami rosszat vagy volt e ébren éjszaka. Azt mondta nem emlékszik szerinte aludt. Nem mertem elmondani neki mi történt mert nem akartam hogy ez miatt szégyelje magát. El kellett volna mondanom?

        Az érdekelne mi az ami kiváltja illetve mire kell hogy odafigyeljek esetleg mikor vigyem orvoshoz, kik foglalkoznak ilyen esetekkel?   

        Válaszát köszönöm.

        Tisztelettel

        O. Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azt hiszem, meg kellene mondani neki, hogy mi történt az éjjel, mégiscsak rá is tartozik, hogy mi történik vele álmában. Meg hátha használ is, ha tudja.
        Ez a tünet önmagában nem igazol semmilyen betegséget, különösen, ha nem ismétlődik.Ha igen, és ha más tünetek is társulnának hozzá, akkor gyermekpszichológust kellene megkeresniük.

         

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 13:07:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: