• Szedhetek-e Frontint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr, Doktornő! Több éve diagnosztizáltak nálam acusticus neurinomát.Egy éve kezdtek "súlyosabb"panaszaim lenni pl:fej-, nyak, -nyelvzsibbadás, arcidegproblémák, teljes hallás vesztés az adott oldalon. Akkor sztereotaxiás agyi besugárzáson is voltam és írtak fel Frontin 0, 25 mg-os tablettát mondván szorongásos neurozisom lett a betegségemtől.Én úgy gondoltam nem szedem a gyógyszert, mert elég erősnek éreztem magamat ahhoz, hogy "egyedül" megbírkózzak ezzel a szorongásos állapottal Sikerült is és a panaszaim is elmúltak, kivéve a fűlzúgást, amit már elég jól megszoktam.Viszont mostanában rengeteget idegeskedtem és attól félek ez okozta azt, hogy megint zsibbad a nyelvem. Ez egyre feszültebbé tesz. Annyira ismerem a betegségemet, hogy azt gondoljam megint a daganat okozza, de valószínüleg ezt a mostani túlhajszoltságom hozta ki belőlem.Így egy ördögi körforgásba kerültem, mert idegeskedek a zsibbadás miatt is, holott tudom, az még inkább felerősíti a problémáimat.Szeretném megkérdezni segíthet-e ha így egy év után mégis elkezdem szedni a Frontint? A félelmem csak az, hogy a sztereotaxiás kezeléskor a kórházban szedtem és akkor kicsit/nagyon/kábult lettem tőle. Akkor napi 2 tablettát kaptam.Köszönöm a válaszukat.Tisztelettel, Brigusz.

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Brigusz!


        A Frontin egy feszültségoldó, amiből Önnek eddig a legkisebb adagot javasolták. Mivel folyamatosan nem szedte, biztos hogy lenne hatása...amennyiben álmosító (mellék)hatása is jelentkezett, arra is lehet ismét számítani. Ha mellékhatás- mentesebb, vagy más szorongásoldó is érdekli, konzultáljon pszichiáterrel (gondolom, hogy ideggyógyászati és idegsebészeti kontrollokra jár, onnan kérhet útbaigazítást pszichiáterhez) Egyébként a pszichiátriai vizsgálathoz nem kell beutaló.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 14:53:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: