• A szorongás követlkezménye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktot Úr/Nő!

        Sajnos mostanában nagyon stresszes az életem, nagyon sok a családi gond, és a közeledő érettségi is nyomaszt. Tegnap édesanyám bevitt az ügyeletre, ugyanis erős mellkasi fájdalmak jelentkeztek, amivel egyidőben lezsibbadt a bal karom, fájt a hátam és a nyakamban is erős fájdalmat éreztem. Szédültem nagyon nagyon megijedtem, hogy szívinfarktusom lehet. Az ügyeletes orvos megmérte a vérnyomásom, ami elég magas volt, megnyomkodta az oldalam, ami fájdalmat okozott, azt mondta ez valószínűleg nem szívprobléma, hanem stresszből adódó. Ez nem nyugtatott meg teljesen. Igaz, hogy rendkívül szorongó ember vagyok, de ez ilyen formában megynilvánulhat?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Levélíró!


         A szorongásnak számos testi megnyílvánulása lehet, néha elég ijesztő is! Mivel Ön fiatal, (18 év alatti? ) ezért nagyobb a valószínűsége, hogy nem szervi baj okozza a panaszait. A vérnyomás például feszültség alapon is kiugorhat. Fontos persze, hogy Önnek van-e valamilyen veleszületett problémája, szed-e gyógyszert, családban milyen (testi/lelki) betegségek fordulnak elő? Ezeket és a fizikális vizsgálat eredményeit, valamint a körülményeket mérlegelve lehet valószínűsíteni a tünetek okát. A feszültség alapon jelentkező tünetekre pedig ott vannak a nyugtatók (természetes szerek, gyógyszerek, gyakorlatok) Na és persze a család is tehet ennek érdekében!

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 15:06:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: