• Lelki gondok..

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor/doktornő!

        Hét éves lesz a kisfiam, és sajnos lelki gondjai vannak.Rossz gondolatai vannak, melyek néha rám(anya), néha másra irányulnak. Ahogy beszélgettünk, mindent elmondott nekem. Azzal kezdte hogy ő nem szeret engem(ez jutott az eszébe-pedig azt mondja szeret, nem is tudja, hogy juthat ilyen az eszébe), tényleg nincs meg nélkülem, még egy délutánra sem. Annyiszor idebújik mondja hogy szeret...Esténként néha mondja, hogy rémes dolgokat "lát", például, hogy valakit átszúrnak késsel és ez véres. Megijed ezektől.Volt amikor azt mondta, hogy engem-ő, vagy én-őt baltával, vagy valamivel bántott/am.(Nem csak akkor vannak ilyen gondolatai, amikor esetleg vitázunk valamin.)Rákerestem az interneten, találtam olyan cikket, hogy ez előfordulhat, ha nem egyezik a gyerek akaratával a szülő akarata.Elmondtam neki-hátha megnyugszik egy kicsit-hogy ez másnál is előfordul, sajnos természetes velejárója a fejlődésnek.Kicsit megnyugodott, de nem tudom jól tettem-e hogy ezt mondtam neki.Fontos lehet, hogy az apukája külföldön dolgozik, és körülbelül az óta vannak ezek a problémák.Ő volt mindig az, aki a szigorúbb fél. Most ez jobban rám hárult, és furcsa neki, hogy szigorúbb vagyok vele. Mondta is, hogy néha olyan csúnyán nézek rá, haragszok. Mondtam neki, hogy sose őrá haragszok, hanem arra, ahogyan viselkedik, én őt nagyon szeretem.Félek én rontottam, vagy rontok el valamit vele kapcsolatban.Kérem segítsenek, hogy mi lehet a gond a kisfiammal.Ő egyébként eleven, nagycsoportos, jó kedélyű, bár érzékeny kis srác.Senki nem gondolná, hogy ilyen gondjai vannak.Kérem segítsenek, hogy megszűnjenek lelki bajai.Előre is köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyereknevelés témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos, ez alapján nem tudok mást mondani, mint azt, hogy keressenek fel gyermekpszichiátert, aki megvizsgálja, beszélget vele, ha kell, gyermekpszichológushoz is irányítja és akkor derülhet ki, hogy mik ezek a szorongásos, agresszív tartalmú, ugyanakkor bűntudattal társuló tünetek. A szükséges terápiát ezen vizsgálatok alapján lehet eldönteni.

         

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 15:53:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: