• Szegycsont mögötti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr,

        2éve tapasztaltam először, hogy néha néha ájulás szerü érzésem van, nagyon nyom a mellkasom, a szegcsont körül, inkább mögötte, szívtályra. Egyre többször volt, eszméletvesztés is. A háziorvosom koromnál fogva sehová sem küldött a panaszaimmal, 2008 augusztus 20án sem találtak semmit, mikor kis unszolásra ugyan, de egy hosszabb rosszulllét után kórháza mentem, mindent rendben találtak, sőt, makk egészségesnek mondtak EKG és labor alapján. Az egyetlen dolog amit említettek, hogy lehet pánik beteg vagyok, és szépek a viszereim, amik akkor meg voltak duzzadva, pedig egész nap felspócolva voltak, és feküdtem.

        26hetes terhes vagyok jelenleg, a terhességem elején megszüntek a panaszaim, de most pár napja újra jelentkeztek a szorító fájdalmak, ahogy a lábaim elkezdtek vizesedni.

        A kérdésem az lenne, mit tudok csinálni ebben a helyzetben, kihez forduljak, mi lehete velem?

        Segítségüket előre is köszönöm

        Üdvözlettel

        Carolina

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Carolina!


        Jelenleg a testi egészségének megőrzése, annak karbantartása a nőgyógyász/terhesgondozó kezében van. A terheséggel együttjáró növekvő testsúly terheli a szervezetet, így a (vér)keringést is. Fontos különválasztani ezért a tüneteket aszerint, hogy mi az oka. Ha testi okkal nem magyarázható a mellkasi panasz, akkor érdemes ezzel pszichológushoz fordulni (általában gyógyszer, így nyugtató szedése sem javasolt terhesség alatt), hiszen a szorongásos problémák (pl. pánik) kezelésének más módjai is vannak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:25:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: