• Tanácstalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve boldog kapcsolatban éltem árommal.Janárban gyógyszerbeállítás miatt be kellett feküdnie a pszichiártiára.20 éve Rivotrilt és Tolvont szed.más gyógyszerre próbálta orvosa átállítani.De ő "titokban" bekérte a Rivotrilt és tovább szedi, holott állítólag azt lassan leállítják. A kórházi befekvés alatt (4. hete )hirtelen megváltozott se én, se a környezte, közvetlen hozátartozói sem ismernek rá.Közölte, hogy nem tér haza, egy betegtársához költözik akit ott ismert meg.Sok terve, munkája, közös dolgaink voltak a későbbiekre vonatkozóan. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges, hogy a hirtelen, felelőtlen döntés oka a titokban szedett Rivotril lehet-e? Nem ismerünk rá! Kérem szíves és mielőbbi válaszát.Nagyon tanácstalan és szomorú vagyok! Köszönettel:Vera

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés betegség témában

        Kedves Vera!


        Érdemes lenne a párja kezelőorvosával beszélni, vajon miért látta szükségesnek a kórházi kezelést, a Rivotrilról való leállást (20 év után! ), valamint a gyógyítás érdekében feltárni az igazságot, vagyis hogy a betege titokban szedi még a Rivotrilt. Így talán a kezelőrvos is tud segíteni abban, hogy feltárják a váratlan fordulat okát. Ugyanakkor a párja döntésének magyarázata még hiányzik a történetből. Azon is érdemes gondolkodni, hogy a kórházi kezelés indikálásakor Ön nem tapasztalt-e már viselkedésváltozást. Egy biztos: itt most csak az őszinteség segíthet.


        dr. Bakos Cinnia Dóra

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-21 21:10:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: