Vérszegénység vagy valami más?

Tisztelt Doktor úr/nő
 
Január végén tetániát diagnosztizáltak nálam. Izomgörcsök, nyaki görcs, nyakszoritás, izomfájdalmak stb. A kezelőorvos szerint hónapokig eltarthatnak a tünetek. Antidepresszánst irt ki, azt szedem azóta. az orvos szerint az influenza elleni védőoltás és stressz hatására alakult ki nálam ez a dolog. kb. 3 hete vérvételen voltam, ahol a doktornő azt mondta, hogy vérszegény vagyok. soha nem volt gond a véremmel. utojára január közepén vettek vért, minden rendben volt. most viszont az Ery: 3, 75, Hb 113 g/l, Leu 5, 58 g/l, Hct: 0, 35, Tr: 331 g/l. Lehet ez a vörösvértestszám és a hemoglobin csökkenés az antidepresszánsok mellékhatása. nagyon alacsonyak ezek az értékek? még esetleg másra is utalhatnak?
 
Köszönöm
 
Üdv.
Zsuzsa

WEBBeteg Szakértő válasza tetánia témában

Kedves Zsuzsa!

A laboreredmények mellett általában mindig feltüntetik a norm. tartományt, de amiket leírt, azok csak kismértékű elváltozások a vérképben (a fehérvérsejt és trombocyta pedig normálisnak tűnik) . Nem írta meg, pontosan milyen gyógyszert szed. Általában viszont elmondható, hogy az antidepresszívumok a vérképet nem befolyásolják. Hogy mire lehet még gondolni? Hát aki elküldte Önt vérvételre, az az orvos kell, hogy ezt a kérdést végiggondolja, ill. vérszegénységre is van megoldás. Mielőbbi javulást kívánva,

Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. március 23., 16:09 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:10
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar