Álmatlanság

Kedves Doktor Úr/Nő!

Férjem 73 éves, II. típusú cukorbeteg. Éjszakái zömét ébren tölti, 1-1.5 órát ha alszik folyamatosan, máris felébred. Nappal többször lepihen, ilyenkor alszik is 20-40 perceket. Nemrég hallottam a Circadin nevű gyógyszerről, melyet csak 21 napig kellene szedni, és rendezi az alvászavart. Kérdésem: férjemnél alkalmazható volna ez a szer?

Köszönettel: Fábián Jánosné 

WEBBeteg szakértő válasza álmatlanság témában

Tisztelt Fábián Jánosné!

A Circadin nevű melatonin tartalmú gyógyszer feladata, hogy a felborult napi ritmust helyreállítsa. 55 éves kor felett ajánljuk, általában a szervi betegségek nem kizárói a használatának. Kúraszerűen ajánlják, vagyis 3 hétig kell szedni, minden nap ugyanabban az időben, lefekvés előtt 1-2 órával kell bevenni. Előfordulhat, hogy a kúrát ismételni kell! Egyszóval, férjénél kipróbálható. (Receptköteles készítmény, nem támogatott.)

Üdvözlettel, dr. Bakos Cinnia Dóra

Kérdés: 2009. március 15., 19:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 13:14
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Álmatlanság!
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egy jó ideje azzal küszködöm, hogy este későn kb. 11 óra felé alszom el és és fél 5 felé már fel is ébredek.Úgy...
Testre kiható pszichés panaszok
skizofren vagyok?!
Antidepresszáns elhagyása
Hipnózis dadogás ellen