Kitalált barát

Jó napot!

Azért írok, mert szeretnék egy kérdést feltenni. Az én problémám lelki eredetű, de nem hiszem, hogy lehet rá klasszikus értelemben vett gyógymód.Tudom, hogy természetes dolog, ha egy gyereknek kitalált barátja van, kitalált mesevilágban él, előbb-utóbb kinövi. De mi történik akkor, ha egy felnőtt nem képes kinőni belőle? Mit lehet tenni, ha egy embernek a kitalált barát hiányzik, pedig megvan az egészséges magánélete igazi barátokkal elfoglaltsággal, munkával stb... Nincs értelme érzelmileg ragaszkodni egy mesefigurához ha nem képes viszontszeretni, de egy felnőttnél kifejezetten érthetetlen. Mi lehet a magyarázata, vagy a megoldás? Hogy alakulhat ki egyáltalán ilyen? Van esetleg neve ennek a betegségnek ha az -e egyáltalán?

Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magány, barát témában

Jó napot!

A kitalált barát sok mindent jelenthet. Mindenekelőtt azt, hogy valós életével elégedetlen, magányos. Nem megvalósítja vágyait, hanem fantáziában éli azt meg.

Ha ez így van, érdemes lenne ennek okait megérteni, megtalálni.

Ahhoz, hogy a kérdéseire felelős választ lehessen adni, jóval több információra van szükség önről, az ön személyiségéről, pszichés működéséről.

Ehhez viszont részletes beszélgetés, és pszichológiai vizsgálat is szükséges.

Üdvözlettel:

Kazimir Ágnes

Kérdés: 2009. március 07., 19:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:41
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Társtalanság, magány
Tisztelt Doktornő! /Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni egy ismerősöm ügyében! Kérem szíves válaszát! Előre is köszönöm! ...
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság