• Mi a pontos diganózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hol is kezdjem.

        Nos azt kell mondjam, hogy különlgese eset vagyok. Azt nem tudom hogy melyik fajtába tartozom de azt igen, hogy a különlegesbe. Nos vagy öt éve kezdődött, és ne értsék félre, férfi vagyok, és nem vagyok ellene a szőrösségnek sem. az én esetemben azt vettem észre ídővel, hogy kor és ídő függvény ellenében abnormálisan erősödött és sűrüsödött rajtam a szőrzet. ott ahol már volt, van. a karomon nyolc cm-esen sűrösödve az ujjperceim is, és a kézfejemen. aztán a lábszár és a comb ahol úgyszintén már nem a férfias kategóríába sorolhatnám. Régebben olyan jó volt megvolt a férfias "hajam" Mostmár úgy vezsem észre, hogy a növés állandó jellegű, és nem is akárhogyan. valamikor azt vezsem észre, hogy egy éjjszaka alatt a hajam anniyt nől mint egy héten, és ezt úgy vezsem észre, hogy a fülem mellett mérem meg. És a karomon is és a mellkasomon is ahol állandóan, mintha nem akarna megállni. Eddig nem vettem gondként, s mivel már a férfias énemet akadályozza mert túlmegy a normalitás határain, gondoltam megkérdezem, hogy ez mi lehet. Megnézettem pár magánúton hormonokat pl. ACTH, aldoszteron, DHEA-s, krotizol. közben refluxbetegségben kezelnek hat hónapja szedem a refluxont most meg a losic vagy hogy hívják. ezt azért, mert az orvoshoz fordúltam puffadás miatt, ami már vagy három éve megvan ugyan úgy. mintha a szervezetem nem dolgozná fel. ezzel együtt van az izomgyengeség, erős izzadás-néha- hidegrázás. az anyagcserém nem olyan jó, díétáztam is de akkor is megvolt a puffadás. Voltam magánklinikákon de eredménytelenül. Nem tudom merre forduljak ha egyáltalán ki lehet ebből indúlni. azonkívül antidepresszánsokat szedek, de a hat év alatt nem váltak be. a hasam bal oldalán alul fáj, és a veséim is. a fejem is, a szemeim bevörösödnek. másfél éve kezdtem el kutatni ezután de nem jutottam semmire. az sztk-s tortúrát bejártam, félek, hogy ez olyan rejtélyes diagnózisá fajul. remélem nem.

        a karomon a növekedést ezzel a lézeres micsodával kezeltettem, kicsit hatott nem olyan csúnya dzsumbuj. nem aggódom, csak a maunkám miatt és amúgy is szeretem ha ápolt vagyok és tiszta. ez a doogo ebben erősen ellent mond.

        Kérem ha tud válaszoljon, elolvasom, meghallgatom és megfogadom a tanácsokat.

         

         

        .

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az antidepresszívumok feltehetően azért nem váltak be, mert Ön nem
        depressziós. Túlzás azt gondolni, hogy mindenki, aki időnként rosszkedvű,
        aggódós, vagy lelki problémái vannak, az depressziós. Ön esetében a
        túlzott önvizsgálat, hipochondriára való erős hajlam ütközök ki soraiból,
        ami inkább a személyiségzavarok, mint alkati kérdések irányába mutat.
        Ezeknél a gyógyszeres terápiák kevésbé hatásosak, a pszichoterápiás tartós
        kezelésekkel lehet eredményt elérni.

        A túlzott szőrösödése, mint feltételezett panasz tipikusan ilyen.
        Elképzelem magam előtt, ahogy otthon ül, és centiméterrel méri a
        szőrszálakat, és csóválom a fejem, hogy ezzel tölti az idejét. Nyilván
        sokat szorong ezen és más hasonló súlyú dolgokon is (a leírása is elég
        zavaros lett), nem csoda, hogy a sok stressz a gyomrára ment. Javaslom,
        hogy próbálja meg elterelni a figyelmét a testi panaszaitól, továbbá
        keressen egy jó pszichológust!

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-04 22:19:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés